Davutoğlu: Erdoğan ve Bahçeli marjinal bir partiye teslim olmuş durumda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Doğu Türkistan" konusunda sessiz kaldığını belirten Davutoğlu, "Hani dünya 5'ten büyüktü Sayın Erdoğan? Bu 5'in içinde Çin yok mu?" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Pendik kongresinde açıklamalarda bulundu.

Tüm kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutlayan Davutoğlu, "Bu ülke kadına şiddet manzaralarını hak etmiyor. Hepimizin ayağa kalkması lazım. Sadece mesaj yayımlamakla değil, omuz omuza vererek kadınlarımızın izzetini, onurunu, haysiyetini korumamız lazım" dedi.

"Kadınlarımıza saldıran vahşilerin kısa sürede gözaltından çıkmalarına ya da ceza almadan tekrar sokağa çıkmalarına izin vermeyin" diyen Davutoğlu, iktidara geldikleri takdirde kadına karşı şiddetin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"8 Mart'ı Doğu Türkistanlı kadınlarımıza adadık"

Doğu Türkistan'da baskıya maruz kalan kadınlar olduğunu söyleyen Davutoğlu şunları kaydetti:

Bu sene Gelecek Partisi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tecavüz, kısırlaştırma ve zulüm altında olan, toplama kamplarında her türlü insanlık ve kadın onuru çiğnenen Doğu Türkistanlı kadınlarımıza adadık biz. Kaşgar'da, Urumçi'de bütün o güzel diyarlarda ata yurtlarında erkekler toplama kamplarına alındıktan sonra kadınların yalnız kaldığı evlere Çinli erkekler yerleştiriliyor ve her eve domuz eti yenmesi şartı koşuluyor. Tecavüzler BM tarafından tescil ediliyor.

Dünyanın her yerinden Doğu Türkistan için ses yükseldiğini fakat Türkiye'deki hükümetin sessiz kaldığını vurgulayan Davutoğlu, "Hani dünya 5'ten büyüktü Sayın Erdoğan? Bu 5'in içinde Çin yok mu? Dünyaya başkaldırdığını söyleyen başınız neden Çin'in önünde onursuzca eğiliyor? Nedir sizi Çin'e mahkum eden?" dedi.

"Erdoğan ve Bahçeli marjinal bir partiye teslim olmuş durumda"

Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Doğu Türkistan konusunda sessiz kaldığını belirterek,"Hani milliyetçilik taslayan Sayın Bahçeli, Türkçe'nin mekanında, Kaşgar'da, Kaşgarlı Mahmud'un, Yusuf Has Hacib'in diyarında kadınlarımızın onuru çiğneniyor, sen neredesin Allah aşkına? Ankara nerede?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli şu anda Çin konusunda Türkiye'de Maocu zihniyetin temsilcisi olan marjinal bir partiye teslim olmuş durumdadırlar, konuşamazlar. Ama biz konuşuruz, bizi de susturamazlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU