Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Sıram gelince olacağım' diyordun, neden gidip aşı oldun?

AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Erdoğan'ın hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede salon tamamen doldu.

Erdoğan konuşmasında AK Parti Kadın Kolları’na bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, “Kale içten fethedilir” dedi.

 “Ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak, 2053 vizyonunu evlatlarımıza miras bırakacağız" diyen Erdoğan, "Toplam üyemiz 11,5 milyon. Hiçbir partinin böyle bir üyesi yok. Sadece kadın kollarımızın üye sayısı 5,5 milyon" şeklinde konuştu.

kad.jpg
Erdoğan, kongrede il kadın teşkilatlarının açtıkları pankartlara dikkat çekti / Fotoğraf: Youtube

 

 

Erdoğan, tribünlerde açılan pankartlara dikkat çekerek, "Maşallah Van'ın, İzmir'in, Kocaeli'nin, Şanlıurfa'nın, Çanakkale'nin heyecanına bak. Sivas'a, Mersin'e, Antalya, Adıyaman'a, Kilis, İstanbul'a bak. Nereye bakarsan bak 81 vilayetimizin tamamına bak" dedi.

Erdoğan, "Hayatın diğer alanlarında olduğu gibi siyasette de kadını dışlayan, insanlığın yarısına değil aynı zamanda fıtrata da sırtını dönmüş olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadın hakları konusunda güya ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerden katbekat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi, milletimizin bizatihi kendisidir" dedi.

"Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadın hakları konusunda güya ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerden katbekat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi, milletimizin bizatihi kendisidir" dedi.

Erdoğan, "Şimdi Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz. Kadını anne, eş, evlat velhasıl insan olmaktan çıkarıp köksüz, ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa gelmeyeceğiz. Türkiye ve Türk milleti ile olan hesaplaşmalarına kadınları alet edenleri mimleyecek ve her fırsatta gerçek yüzlerini ortaya çıkartacağız" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni dönemdeki önceliklerimizden biri de aile müessesesini güçlendirmek olacaktır. Biz, madden ve manen sağlıklı fertlerden oluşan, insan olarak sorumluluklarının, kul olarak görevlerinin bilincinde, güçlü ve özgün, kişilikli, doğrunun ve yanlışın farkında nesiller yetiştirmek istiyoruz. Aile içi iletişim ne kadar güçlü olursa özlediğimiz nesilleri yetiştirme imkanımız o derece artacaktır. Çocukları ailelerine karşı kışkırtan zihniyet, aile, ülke ve millete toptan düşmanlığı ifade eden bir ruh hastalığının işaretidir"

"Malum kişi biliyorsunuz, tutuklandı"

Samsun'da bir kadına yönelik yaşanan şiddet olayına değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama bu durum, ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, caddelerin ortasında dövülmesine, işte son Samsun'da yaşanan hadise, asla onlara haklılık payı çıkartmaz. Onun için de şimdi Mecliste yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Yeni, tekrar. Bugün Grup Başkanımızla da konuştum ve süratle tekrar yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Niye? Çünkü biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz. Dün akşam Adalet Bakanımla tekrar konuştum, sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını ve zaten ardından da malum kişi biliyorsunuz, tutuklandı"

"Her alanda dünyanın en iyisi olma yolunda ilerlemenin vakti gelmiştir"

"Kültürden bilime, teknolojiden üretime her alanda dünyanın en iyisi olma yolunda ilerlemenin vakti gelmiştir" diyen Erdoğan, "Milli bünyemizi güçlendirmeden, manevi temellerimizi sağlamlaştırmadan küresel liderlik hedeflerine ulaşamayız" dedi.

"Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?"

Konuşmasında CHP heyetinin Diyarbakır'da "Evlat Nöbeti" tutan annelere yaptıkları ziyareti de eleştiren Erdoğan, "Diyarbakır anneleri, birilerinin aklına tam 550 gün sonra ancak düşmüş. Diyarbakır anneleri de gereken cevabı vermiştir. Terör örgütüyle arasına mesafe koymayı başaramayan veya bunu istemeyen parti konusunda mertçe bir tutum ortaya koyacaksınız." Terör örgütünün mensuplarıyla beraber yürüyeceksin, 'Bizim onlarla ilgimiz, alakamız yok' diyeceksin. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?" diye konuştu.

"Bu ne utanmazlıktır"

Kılıçdaroğlu'nun Çin'den gelen 1 milyon doz aşının aracı irma tarafından Sağlık Bakanlığı'na 12 milyon dolara fatura edildiği yönündeki iddiasına tepki gösteren Erdoğan, "Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız. Sen ne zamandan beri şu anda devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun. Bu ne utanmazlıktır ne vurdumduymazlıktır? 'Sıram gelirse aşı olacağım' diyordun. Neden gidip aşı oldun" dedi.

Kılıçdaroğlu, sırası gelince aşı olmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti MYK üyelerine aşıda öncelik tanındığı iddiları üzerine kendisi ayrıcalık tanınsa da yararlanmayacağını ve sırası gelince aşı olacağını açıklamıştı.

10 Şubat itibariyle, 65-70 yaş üstü vatandaşlara aşılamanın başlaması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu 12 Şubat tarihinde aşı olmuştu..

 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU