Jeff Bezos bir öğretmenle evlenen eski eşini kutladı: "Dan müthiş biri"

Scott yaklaşık 53 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanlarından biri

Amazon CEO'su Jeff Bezos ve eşi MacKenzie Bezos, 24 Nisan 2018'de Berlin'de 2018 Axel Springer ödülünü almak için yayıncı Axel-Springer'ın genel merkezine vardıklarında poz veriyor (AFP)

Jeff Bezos'un eski eşi milyarder Amazon kurucusuyla gündem olan boşanmasının ardından tekrar evlendi.

Dünyanın en zengin kadınlarından biri olan MacKenzie Scott, Seattle'daki bir özel okulda fen bilgisi öğretmeni olan Dan Jewett'la evlendi.

Haber, Scott'ın Giving Pledge internet sitesinden duyuruldu. Jewett yeni eşinin servetlerinin çoğunu hayır kurumlarına bağışlamasına yardımcı olmak için bu sitedeki ekibe katılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jewett, blog yazısında "Hayatım boyunca servetimin çoğunu vermeyi planladığımı belirten bir mektup yazmak tuhaf çünkü böyle bir şeyin özel bir anlamı olacağını söyleyecekmiş gibi hissettirecek türden bir servetim olması için uğraşmadım" diyor.

İnternet sitesine göre kendisi Lakeside School'da öğretmenlik yapıyor.

Jewett şöyle ekledi:

Güzel bir tesadüf eseri, tanıdığım en cömert ve nazik insanlardan biriyle evlendim ve başkalarına hizmet etmek için muazzam bir mali servet verme taahhüdünde ona katılıyorum.

Scott'ın yaklaşık 53 milyar dolarlık (yaklaşık 400,9 milyar TL) bir kişisel serveti var ve aralıkta 4 milyar doları (yaklaşık 30,2 milyar TL) çoktan bağışladığını söylemişti.

Scott, Giving Pledge sayfasındaki notun yanı sıra Amazon'un web sitesindeki yazar sayfasını da şu şekilde değiştirdi: "Seattle'da dört çocuğu ve kocası Dan ile yaşıyor."

Geçtiğimiz günlerde Amazon'da CEO görevinden istifa edeceğini açıklayan Bezos, evliliği konusunda eski eşini tebrik etti.

Bezos yaptığı açıklamada, "Dan müthiş biri ve ikisi için de mutlu ve heyecanlıyım" dedi.

Scott ve Bezos, New York'ta bir yatırım fonunda çalışırken tanışmış ve Scott, 1994'te Bezos'un Amazon'u kurmasına yardım etmişti.

25 yıllık evlilikten sonra 2019'da boşandıklarında Bezos dünyanın en zengin kişisiydi.

Haberlere göre Scott boşanma anlaşmasının bir parçası olarak Amazon hisselerinin yüzde 4'ünü aldı fakat Bezos bu hisselerdeki oy hakkını korudu.

Bezos geçtiğimiz günlerde dünyanın en zengin kişisi unvanını Tesla'nın kurucusu Elon Musk'a devretmişti. Bezos'un serveti tahmini olarak 177 milyar dolar (yaklaşık 1,3 trilyon TL) değerinde.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU