Antalya'da 4 aydır kayıp olan Mervenur Polat ölü bulundu

Başlatılan soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Twitter

Antalya'da 4 aydır kayıp olarak aranan 20 yaşındaki Mervenur Polat ölü bulundu.

AA'nın haberine göre; İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek 19 Ekim 2020'de evden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan bir çocuk annesi Polat'ın bulunması için çalışma başlattı. 

Ekiplerin çalışması sonucu genç kadının cesedi, Muratpaşa ilçesindeki evin çatı katında bulundu. 

Polat'ın cesedi, incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

Şüpheliler C.A, F.T, İ.H, Ş.A.K. ve S.G. polis ekiplerince yakalandı. Genç kadını son gören kişiler arasında bulunan G.H. ise İstanbul'da katıldığı televizyon programında gözaltına alındı. 

Cesedi kuryeyle gönderdiği iddia edildi

C.A'nın koliye koyduğu cesedi, kurye arkadaşının yardımıyla babasına ait evin çatı katına taşıttığı öne sürüldü.

Cesedin bulunmasının ardından polis ekiplerince kovalamaca sonucu Altındağ Mahallesi'nde yakalanan C.A'nın eline aldığı cam parçasıyla kendisine zarar vermeye çalıştığı ancak etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

C.A'nın ifadesinde cinayet suçlamasını kabul etmediği, Polat'ın uyuşturucu nedeniyle öldüğünü öne sürdüğü öğrenildi. 

Şüphelinin, genç kadın ölünce koktuğu için polise haber vermediğini iddia ettiği kaydedildi.

Antalya Adli Tıp Kurumunda DNA karşılaştırması için Polat'ın annesi Güler Polat'tan doku örneği alındığı kaydedildi. İşlemlerin ardından yakınlarına teslim edilecek genç kadının cenazesinin, Kayseri'de toprağa verileceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Polat’ın ailesi bir süredir Atvde yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak kayıp kızlarını arıyordu. Programa katılan tanıkların ve Mervenur’un arkadaşlarının anlattıklarına göre genç kadın, erkek arkadaşı ve bir başka arkadaşıyla görüşmek üzere C.A. isimli bir şahsın evine gitti. Programa katılan buradaki görgü tanıkları, c.A’nın Mervenur’a cinsel saldırıda bulunduğunu ifade etti. C. A.’nın ise firari durumda olduğu belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU