Biden'ın göç politikasına öfkelenen Teksas Valisi düğmeye bastı

Greg Abbott, eski Başkan Trump'ın sınırda "her geçen dakika daha da kötüleşen bir tsunami yarattığı" gerekçesiyle halefine yüklenmesinden bir gün sonra harekete geçti

Biden, selefi Trump'ın sert politikalarının aksine göçmenlere daha fazla kolaylık sağlama sözü vermişti (AFP)

ABD Başkanı Joe Biden'ın göçmen politikasını eleştiren Teksas Valisi Greg Abbott, uyuşturucu kaçakçılığına ve belgesiz göçmenlere karşı "Yalnız Yıldız Operasyonu" adını verdiği bir girişim başlatarak sınıra ulusal muhafız birliklerini göndereceğini duyurdu.

Russia Today'in (RT) haberine göre, yeni girişim kapsamında, Meksika sınırında "yüksek tehdit" arz eden bölgelere kara, hava, deniz ve taktik güvenlik birimleri sevk edilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abbott stratejisini eski Başkan Donald Trump'ın sınırda "her geçen dakika daha da kötüleşen bir tsunami yarattığı" gerekçesiyle Biden'a yüklenmesinden bir gün sonra paylaştı.

"Güney sınırımızdaki kriz, sınırı korumayı reddederek yasadışı göçe davetiye çıkaran Biden yönetiminin politikaları nedeniyle tırmanmaya devam ediyor" diyen Vali Abbott, "Teksas yasal göçü destekliyor ancak eyaletimizde bir krize neden olan ve Teksaslıların hayatını tehlikeye atan açık sınır politikalarına suç ortağı olmayacağız" diye ekledi.
 


Sınır şehri Brownsville'den bir sözcü, Fox News kanalının yerel televizyonu KFOX'a perşembe günü verdiği röportajda, "ocak sonlarından bu yana Biden yönetiminin Teksas içlerine girmesine izin verdiği 100'den fazla göçmenin Kovid-19 taşıdığını" iddia etmişti. Sınırdaki otobüs durağında test edilen göçmenler arasında sonuçları pozitif olanların oranının yüzde 6,3 olduğu belirtilmişti.

Diğer yandan sınırdan geçişlerde küçük çocukların sayısının da arttığı kaydedilmişti. Axios'un perşembe günü aktardığı habere göre, sınır devriyesi tarafından günde ortalama 321 refakatsiz çocuğun ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezaretine sevk edildiği bildirilmişti. Haberde, Biden'ın göreve başlamasından hemen önce, ocak ayı başlarında bu rakamın 47 olduğu ifade edilmişti.


Independent Türkçe, Russia Today

DAHA FAZLA HABER OKU