İmamoğlu'nun Akşener ve Buldan'ı etiketlediği 8 Mart mesajına İYİ Parti'den tepki, HDP'den teşekkür

İmamoğlu'nun paylaşımına İYİ Partili Ağıralioğlu ve Kavuncu tepki gösterirken HDP'li Buldan teşekkür etti

Fotoğraf: Twitter @yavuzagiraliog

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek yaptığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü paylaşımına İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan tepki geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Doğru bulmuyorum"

Ağıralioğlu sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu daha sonra ise ilk paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:

Öcalan'a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın #8MartDünyaKadınlarGünü kutlu olsun.

 

 

Akşener: Arkaadaşlarımızın çoğu beğenmedi

Akşener de bir ziyaret sırasında kendisine söz konusu paylaşımla ilgil kendine yöneltilen soruya "Sayın İmamoğlu’nun tweeti, hem de sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan, yani hürriyetçilik ilkesi çerçevesinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Yani Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın çoğunluğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla ben de saygı duyuyorum" diye yanıt verdi.

Kavuncu da tepki gösterdi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da İmamoğlu'nun paylaşımına tepki göstedi. Kavuncu paylaşımında şunları kaydetti:

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz.

Buldan teşekkür etti

Buldan ise İmamoğlu'nun paylaşımını alıntılayarak Teşekkürler Sayın Başkan" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU