Ankara’da eşi tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti

Apartman görevlisi, katil zanlısının kendisini arayarak “Yaptım bir şey, çocuklarımız Allah'a emanet, ondan sonra da sana emanet. Çocuklarımı yurda koyun’ dediğini aktardı

Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

Ankara'nın Mamak ilçesinde eşi tarafından bıçaklanan kadın yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Durali Alıç Mahallesi 953. Sokak'taki evlerinde 4 çocuklarıyla yaşayan Zeynel Abidin K. ile eşi Reyhan K, dün gece henüz belirlenemeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Zeynel Abidin K, eşini boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay sırasında evde olan çocukların çığlıkları üzerine eve giren komşuları, polise ihbarda bulundu.

"Uzaklaştırma kararı aldırdı"

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı gözaltına aldı. Reyhan K'nin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Anadolu Ajansı’nın haberinde “Zeynel Abidin K'nin başka bir kadınla da dini nikahla birlikte yaşadığı, Reyhan K'nin eşi hakkında daha önce uzaklaştırma kararı aldırdığı iddia edildi” ifadesi yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sığınma evine gitti, kaldı ama kocası kandırdı"

Olayı anlatan çiftin komşusu Suat Tosun, gece 23.30 civarında önce çocukların "Annemizi öldürüyorlar, yetişin" diye bağırdıklarını duyduklarını söyledi.

Eve girdiklerinde Reyhan K'nin cesediyle karşılaştıklarını belirten Tosun, kadının eşini kaçtığı için görmediklerini anlattı.

Çiftin arasında daha önce de tartışmaların yaşandığını dile getiren Tosun, şöyle konuştu:

Daha önce de 3-4 kez böyle tartışmalar oldu. Kadın, sığınma evine gitti, kaldı ama kocası kandırdı. 4 tane de çocuğu var, kadın onları da düşündü, o yüzden tekrar geldi. Maalesef üzücü bir durum, 4 çocuk, suçsuz bir kadın. Artık toplum olarak değişmemiz lazım. Birey olmamız lazım, insan olmamız lazım. İnsanlar uzaya çıkıyor, biz hala kadın-erkek cinayetlerinden bahsediyoruz.  Çok üzüldük, o çocukların bağırışı, kadının o kan revan içindeki hali gözümün önünden gitmedi.

Zeynel Abidin K'nin en son apartman yöneticisini telefonla aradığını söyleyen Tosun, "Beni istetti. 'Abi yaptım bir şey, çocuklarımız Allah'a emanet, ondan sonra da sana emanet. Çocuklarımı yurda koyun’ dedi. Çok üzücü bir durum" ifadelerini kullandı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU