Ali Koç: FETÖ hala Türk futbolunun içinde, göreceksiniz çok yeni şeyler çıkacak

Başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili gelen bir soruya Koç, "Fenerbahçe'ye başkan adayı olacak isimler bir an evvel çıksın. Ne kadar çok aday, o kadar iyi" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, NTV'de katıldığı programda spor gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

2011'deki "futbolda şike soruşturması" sürecinde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Koç şunları kaydetti:

3 Temmuz'da FETÖ denen alçak örgütün saldırısı, kumpası vs. bir dönem yaşadık. Başkanımız, yöneticilerimiz, bazı kulüp personeli, onlara yakın bazı isimler haksız yere gözaltına alındı. Sahada futbolcular mücadele ediyor, bizler camia olarak sokakta, Metris'te, Silivri'de, Çağlayan'da, Anıtkabir'de mücadele ediyoruz. Milat budur. 3 Temmuz yaşanınca bu müthiş kadromuz tek tek ayrılmaya başladı. Bu imkanlar, ruh haliyle basında bize saldırılıyor. Bugün televizyonlara çıkıp, o günü unutan bu işin şakşakçılığını yapanlarla Fenerbahçe hesaplaşacaktır. Er ya da geç Fenerbahçe camiası hesaplaşacaktır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"FETÖ hala Türk futbolunun içinde"

Koç, FETÖ'nün hala Türk futbolu içinde olduğunu söyleyerek, "Göreceksiniz çok yeni şeyler çıkacak. Devlete çağrıdır. Bu örgütü futboldan temizleyin" dedi.

Koç şöyle devam etti:

4 Nisan'ı da yaşadık. Hem 4 Nisan, hem de 12 Mayıs'ta taraftarların bu noktaya nasıl getirildiğini aydınlatın. Filmin sonu çok önceden dizayn edilmiş gibiydi. Bir kulüp başkanı olarak tekrar ediyorum. Rol alanlar var. Bir de fırsatçılar, rüzgara göre hareket edenler var. Rüzgara göre hareket edenler, bugün en büyük karşıt söylemlerde olanlar, o gün en büyük şakşakçılardı. Hepsi Fenerbahçe'nin hafızasında. 12 Mayıs, 3 Temmuz, 4 Nisan. Otobüsümüz kurşunlandı. Allah korusun. Dünya spor tarihinin en acı olaylarından biri yaşanacaktı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti 4 Nisan'ın adını koymaadı. 4 Nisan'ı aydınlatalım. 12 Mayıs'ta bu sahneler nasıl yaşandı? Daha maç başlamadan üstelik. 

"Fenerbahçe'ye başkan adayı olacak isimler bir an evvel çıksın"

Kulübün başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili gelen bir soruya Koç, "Bu seçim döneminde ne olacağını kendim açısından bilmiyorum. Ben olayım, olmayayım, Fenerbahçe'ye başkan adayı olacak isimler bir an evvel çıksın. Ne kadar çok aday, o kadar iyi. Benim seçim döneminde yaşadıklarımı kimse yaşamayacak" yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU