Bakan Koca: Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor?

Koca açıklamasında, "Belgesi ile açıklamamıza rağmen halen bedava aşı alındığı ifade edilmektedir. Bu kötü niyetli yaklaşıma alışmış olsak da meşru görmemiz mümkün değil" dedi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aşı tedarikine ilişkin iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Koca,  Twitter hesabından yaptığı "83 milyonun hakkı adına bir açıklama" başlıklı paylaşımında, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de küresel salgınla kontrollü şekilde mücadele edildiğini söyledi.

Salgının ilk gününden bu yana siyaseti, mücadelelerinin dışında tutmak için büyük gayret sarf ettiklerine dikkati çeken Bakan Koca, 83 milyonu ilgilendiren bir süreçte bir vatandaşın bile mücadelenin dışında kalmaması için çabaladıklarını vurguladı.

Koca, "83 milyonun hakkı adına bir açıklama" başlığıyla yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye'nin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor? ilişkilerin bozulması, tedarikin zorlaşması milletin aleyhine ama siyaseten kendi lehine mi olacak? Bu tutumun bedelini aşı sırası bekleyenler öderse, bunu kendi vicdanına nasıl izah edecek?

Sayın muhalefet liderini, kendisi aşısını olduğu halde kendisinden sonra aşı olacak vatandaşlanmıza kullanılacak aşılann tedarikini umursamadan riske atmak yerine, bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel salgın ile kontrollü bir mücadele veriliyor. Salgının ilk günüden beri siyaseti mücadelemizin dışında tutmak için büyük gayret sarf ettik. 83 milyonu ilgilendiren bir süreçte bir vatandaşımızın bile mücadelenin dışında kalmaması için gayret ettik. Herkese eşit mesafede durarak toplu bir mücadele yönetimi vermeye çalıştık.

Bu kararlılığımızda hiç bir değişiklik yoktur. Son günlerde ise salgınla mücadelenin çeşitli adımları siyasete malzeme edilmeye çalışılmaktadır. Elbette siyasiler eleştiride bulunacaklar ve biz de bunlardan çıkaracagımız dersleri çıkararak sürece katkısını esas alarak tepki verecegiz. Ancak siyaset her türlü ithamı meşru kılacak bir savaş alanı olarak ele alınmamalı ve sonuçları itibariyle salgınla mücadeleyi sekteye uğratacak sonuçları hedeflememelidir.

Mücadelenin selameti ve ası programının başarıyla devam etmesi en büyük önceliğimizdir. Çin'den bir milyon doz aşı bedava mı alındı? Ayrıca, vatandaşımızın kafasında soru isaretleri kalmaması açısından bazı konulara açıklık getirmek gerektiği de ortadadır.

Belgesiyle açıklamamıza rağmen hala bedava aşı alındığı ifade edilmektedir. Bu kötü niyetli yaklaşıma alışmış olsak da meşru göremeyiz.

Tek yetkili distribütörü aracı olarak tanımlayıp yolsuzluk imasında bulunmak kamuya satış yapan tüm tek yetkili firmaları yolsuzlukla ithamdır.

Çin’le aramızda kesinlikle bedava aşı anlaşması olmamış, devletimiz Sinovac ile anlaşılan bedellerin dışında hiçbir ödeme yapmamıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU