Türkiye 4. sırada: Elon Musk'ın SpaceX'iyle 8 kişiyi Ay'a götürecek Japon milyarder, 500 bin kişinin başvuru yaptığını söyledi

Projeye başvurular 14 Mart'ta sona eriyor

SpaceX'in Ay'a uçuşunun 2023’te yapılması hedefleniyor (AFP)

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'le anlaşıp Ay'a gidecek ilk turist unvanını kazanan Japon milyarder Yusaku Maezawa, kendisine eşlik etmesi için 8 kişi belirleyeceğini duyurmuştu.

Açıklamasından sonra Twitter'dan sık sık başvurulara dair verileri paylaşan Maezawa, 5 Mart itibarıyla 239 ülke ve bölgeden 500 binden fazla başvuru yapıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başvuruların en çok geldiği ülkelere de yer veren Maezawa'nın açıklamasına göre 4. sırada Türkiye var. Listenin ilk sırasında Hindistan yer alırken onun arkasından ABD ve İran geliyor.

SpaceX'le 2018'de anlaşan Japon iş insanı, söz konusu duyuruyu 2 Mart'ta yapmış ve "Toplumun farklı kesimlerinden kişilerin bana katılmasını istiyorum" demişti.

 

 

Maezawa, katılımcıların karşılaması gereken kriterlerden birinin "topluma ve diğer insanlara yardımcı olabilmek için sınırları zorlamak", diğerininse "benzer amaçları paylaştığı ekip üyelerine destek sağlamak" olduğunu açıklamıştı.

Daily Mail'in haberine göre, Sevgili Ay Projesi'ne (Dear Moon Project) başvurular 14 Mart'a kadar devam ediyor. Başvurular 21 Mart'a kadar incelenecek, bunun ardından katılımcılara bir görev verilecek ve bu kişilerle bir görüşme gerçekleştirilecek. Mayıs ayının sonlarında yapılacak son bir görüşmeden ve sağlık kontrolünden sonra 8 kişinin belirlenmesi hedefleniyor.

 

Independent Türkçe, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU