Ghost of Tsushima oyununun ABD'li geliştiricileri, Japonya'nın turizm elçileri seçildi

Vali, oyun yapımcılarının "Tsushima’nın adını ve tarihini müthiş şekilde tüm dünyaya tanıttıkılarını" söyledi

 Oyun, ilk üç günde dünya çapında 2,4 milyondan fazla satmıştı (Playstation.com)

Ghost of Tsushima oyununun geliştiricileri, Japonya'daki Tsushima adası tarafından prestijli bir ödüle layık görüldü.

PlayStation 4 için üretilen oyunun yönetmeni Nate Fox ve kreatif direktörü Jason Connell, Nagasaki prefektörlüğünün Tsushima şehrine bağlı adanın daimi "turizm elçileri" seçildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kutlama töreni, Kovid-19 nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek. Ada yetkilileri, oyun üreticisi Sony Interactive Entertainment'la işbirliği yaparak adaya yeni turizm turları düzenlemeyi planladıklarını da ifade etti.

Oyun, Moğolların 1274-1281 arasında Japonya'yı ele geçirmek için düzenlediği seferler sırasında, Tsushima adasında işgalcilere direnen samurayları konu ediniyor.
 

ezgif-2-4d84c6b73dd6.jpg
Jason Connell ve Nate Fox (Video Games Chronicle)


Tsushima valisi Hiroki Hitakatsu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

(Fox ve Connell) Tsushima'nın adını ve tarihini müthiş şekilde tüm dünyaya tanıttılar. Genkō döneminin (Moğol istilalarına verilen isim) tarihini çoğu Japon bile bilmiyor. Dünyadaysa Tsushima'nın ne adı ne de yeri biliniyor. Dolayısıyla böyle mükemmel görüntülerle ve muazzam anlatılarla hikayemizi anlattıkları için onlara ne kadar teşekkür etsem az.

Vali geçmişte elçilik ünvanının tanınmış Japonlara verildiğini fakat ilk defa "çalışmalarıyla Tsushima'nın adını ve tarihini yayan" birine takdim edildiğini belirtti.

Ünvanın Fox ve Connel'ın "ileride herhangi bir görev yapmalarını zorunlu kılmadığını" belirten Hitakatsu, oyunun geliştiricisi Sucker Punch firması ve SIE sayesinde "dünyanın dört bir yanından Tsushima'yı duyan, tarihini öğrenmek ve burayı ziyaret etmek isteyen birçok kişi duydum" dedi.

Vali, seyahat kısıtlamaları kaldırıldığında Fox, Connell ve tüm diğer Sucker Punch ekibini Tsushima'ya davet etmek istediğini de sözlerine ekledi.


 

Independent Türkçe, Video Games Chronicle

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU