Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Meriç Nehri'nde boğulan Nurefşan ve annesi hakkında açıklama

Açıklamada, "Sosyal medyada anne hakkında ceza verildiği ve bu cezadan kaçtığı şeklindeki haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi

 4 Mart 2021 günü yaşanan olayda anne Neslihan Teke ile 9 yaşındaki kız çocuğu Nurefşan teke boğularak can vermişti / Fotoğraf: Twitter

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı haber sitelerinde ve sosyal medya paylaşımlarında, yasa dışı yoldan Yunanistan'a geçmek isterken Meriç Nehri'nde botun alabora olması sonucu boğulan kız çocuğunun annesinin “aldığı ceza nedeniyle kaçtığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada,  "terör suçlamasından kaçan annenin çocuğunun Meriç Nehri'nde boğulduğuna" yönelik yapılan bazı haber ve paylaşımlar sebebiyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Paylaşımlarda yer alan "annenin aldığı cezadan dolayı kaçtığı" şeklindeki iddiaların doğru olmadığının altı çizilen açıklamada "Türkiye’den Yunanistan'a 4 Mart 2021 günü saat 05.00 sularında yasa dışı yollarla geçmeye çalışan anne N.T'nin yanında bulunan çocuğun, botlarının alabora olması sebebiyle Meriç Nehri sularına kapılarak boğulduğunun ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam ediyor:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile nehirde başlatılan arama işlemlerinde saat 15.00 sularında cansız bedeni bulunan çocuğun aynı gün otopsi işlemi yapılarak cenazesi yakınlarına teslim edilmiştir. Anne N.T. hakkında herhangi bir arama-yakalama kararı bulunmadığı anlaşılmış ve olayla ilgili mağdur sıfatıyla beyanı alınmak suretiyle adli işlemler sonuçlandırılmıştır. Sosyal medyada anne hakkında ceza verildiği ve bu cezadan kaçtığı şeklindeki haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır"

 4 Mart 2021 günü yaşanan olayda anne Neslihan Teke ile 9 yaşındaki kız çocuğu Nurefşan Teke boğularak can vermişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU