CBS'in sansasyonel Meghan Markle ve Prens Harry röportajı için ne kadar ödediği ortaya çıktı

Söz konusu röportajın belli kısımlarının fragman halinde yayımlanması bile çiftin Kraliyet'ten ayrılmasına yönelik ciddi tartışmaların fitilini ateşlemişti

Bu hafta bir dizi Saray çalışanı Meghan Markle'ın kendilerine zorbalık yaptığını öne sürmüş ve Kraliyet konuya dair soruşturma yürütüleceğini söylemişti (AP)

CBS'in, Oprah Winfrey'in Prens Harry ve Meghan Markle'la yaptığı röportajın yayınlanma hakları için 7 milyon dolardan (yaklaşık 52 milyon TL) fazla para ödediği bildirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazar günü yayımlanacak iki saatlik röportaj kanala hayli tuzluya mal olmuş. Wall Street Journal'ın belirttiğine göre röportajın kanala maliyeti 7 ile 9 milyon dolar (yaklaşık 52 ile 67 milyon TL) arasında. 

Alıcılar, CBS'in röportajın belli bölümlerinde verilen 30 saniyelik reklam araları için 325 bin dolar (yaklaşık 2 milyon 500 TL) istediğini söyledi. 

CBS, röportajın yayın haklarını ünlü televizyon sunucusu Winfrey'in Harpo Productions'ından aldı ve röportajı uluslararası pazarda farklı yayın kuruluşlarına da satabilir.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin sözcüsü çifte röportaj karşılığında herhangi bir ödeme yapılmadığını söyledi. 

Winfrey'in çiftin "şoke edici" açıklamalarda bulunduğunu söylediği röportajda Prens Harry şu ifadeleri kullanmıştı:

Bilirsiniz, benim için... Burada eşimle yan yana oturup sizinle konuşurken rahat ve mutluyum, çünkü (annesi Diana'yı kastederek) yıllar önce bu süreci tek başına yaşamasının onun için nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemiyorum. Çünkü bu ikimiz için inanılmaz derecede zordu, ama en azından birbirimize sahibiz.

 

 

Öte yandan röportajda Markle da şu ifadeleri kullanmıştı:

Bunca zamandan sonra Kraliyet'in bizimle ilgili yanlışları sürdürmede oynadığı aktif bir rol varsa, yine de sessiz kalmamızı nasıl beklerler anlamıyorum. Ve bu bir şeyleri kaybetme riskiyle geliyorsa, zaten kaybedilen çok şey var.

 

 

Bu hafta bir dizi saray çalışanı, Meghan Markle'ın kendilerine zorbalık yaptığını iddia etmiş ve saray adına yapılan açıklamada söz konusu iddialara dair soruşturma açılacağı belirtilmişti. 

 

Independent Türkçe, Page Six, Wall Street Journal

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU