Şişli Etfal’in taşınmaması için eylem: Ben bu hastanenin bahçesinde oynuyordum

Bölge halkı hastanenin yerinde dönüştürülerek depreme dayanıklı hale getirilip Şişli’de kalmasını

122 yıldan beri faal biçimde sağlık hizmeti vermeye devam eden, 600 yataklık kapasiteye sahip kamu hastanesi olan Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılıp, Seyrantepe’ye taşınması planlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölge halkı ise hastanenin yerinde dönüştürülerek depreme dayanıklı hale getirilip Şişli’de kalmasını talep ediyor.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılıp Seyrantepe’ye taşınması kararına itiraz eden Şişli Etfal Dayanışması, farklı partilerden milletvekillerinin, dayanışma platformlarının ve bölge halkının katılımıyla basın açıklaması düzenledi. 

Nitelikli kamusal sağlık hizmetine erişim kısıtlanacak

Bölgede çocuk cerrahisi yataklı servisi bulunan tek devlet hastanesi olan Şişli Etfal’in kapatılıp taşınmasıyla birlikte, ciddi bir sağlık krizinin bölge halkını beklediğini vurgulayan Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Etfal’e her gün 1000 hastayı aşan acil servis başvurusu olduğunu belirtti.

sisli.jpg
Şişli Etfal Dayanışması, bir basın açıklaması le hastanenin taşınması karşı olduklarını duyurdu / Fotoğraf: Şişli Gündemi

 

Bu hastanenin Seyrantepe’ye taşınmasının sonucunda Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş bölgesinde aynı niteliklerle hizmet veren kapsamlı bir hastane kalmayacağını ifade eden Şişli Etfal Dayanışması, bölgede tek kamu hastanesinin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacağının ve bu hastanenin de kapasitesinin 1000’i aşan hastaya nitelikli sağlık hizmeti vermeye yetmeyeceğinin altını çizdi. 

“Ben bu hastanenin bahçesinde oyun oynadım”

Basın açıklamasına katılan bir vatandaş, “Ben 74 yaşındayımn. Burtada doğdum, burada büyüdüm. Bu hastanenin bahçesinde oyun oynadım. Hastanenin burada kalmasını istiyorum. Buradan evim görünüyor. Sarıyer’e nasıl gideyim” dedi.

İmza Kampanyası devam ediyor

Taleplerinin gerçekleşmesi ve Şişli Etfal’in yerinde yapılandırılması için sokaklarda broşür dağıtarak, imza toplayarak, geniş halk toplantılarında bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini aktaran Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yararlanan tüm yurttaşları hastanenin kapatılmaması için internet üzerindeki kampanyalarında imza vermeye, bu kampanyayı desteklemeye ve yaygınlaştırmaya çağırıyor. 

 

Şişli Gündemi, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU