Yemen'deki El Kaide'nin üst düzey sorumlusu yakalandı

Bin Talib'in Yemen ordusu mensuplarına yönelik suikastlere karıştığı belirtiliyor

Fotoğraf: AA

Yemen'in doğusundaki Hadramevt vilayetinde El Kaide'nin üst düzey sorumlularından Kabus bin Talib'in hükümet güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalandığı belirtildi. 

Yemen ordusundan ismini vermek istemeyen bir yetkiliden alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin verdiği destekle Hadramevt'in en büyük ikinci ilçesi olan Seyun'da operasyon düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Operasyonda El-Kaide sorumlularından Bin Talib'in yakalandığı belirtildi. Bin Talib'in isminin, Yemen ordusu mensuplarını hedef alan bazı suikastlere karıştığı ifade edildi.

Koalisyon güçlerinden ya da Yemen makamlarından konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

El Kaide'nin Yemen lideri yakalanmıştı

Birleşmiş Milletler Şubat ayının başlarında yaptığı açıklamada El Kaide'nin Yemen lideri Halid Batarfi'nin aylar önce canlı olarak yakalandığını açıklamıştı.

El Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki lideri Kasım er-Rimi'nin Ocak 2020'de ABD'nin insansız hava aracı saldırısıyla öldürülmesinin ardından Halid Batarfi, örgütün lideri olmuştu.

Batarfi, Nisan 2015'te Yemen'in Hadramevt vilayetinde bir hapishaneye düzenlenen baskın sonrasında, yaklaşık 300 kişi ile kaçmıştı.

El Kaide 2015'te Hadramevt'i ele geçirmişti

El Kaide, Yemen'de iç savaşın patlak vermesinden yararlanarak, Nisan 2015'te Hadramevt vilayetinin merkezini ele geçirmişti. Örgüt, BAE'nin yürüttüğü bir askeri hamleyle karşılıklı anlaşmalara göre bir yıl sonra 2016'da Hadramevt'ten çekildi.

Şüpheli bir şekilde bir süre ortadan kaybolduktan sonra El Kaide, Beyda kentinde varlığını sürdürdüğüne yönelik açıklamalar yapmıştı.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU