Tekirdağ Valisinden İmamoğlu'na: Sizi burada görmek bizim için de unutulmaz bir an ve büyük bir mutluluk

Ekrem İmamoğlu, ziyaret ettiği Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a özel basım “Nutuk” hediye etti

Ekrem İmamoğlu, Tekirdağ gezisi sırasında ziyaret ettiği Vali Aziz Yıldırım'a özel basım 'Nutuk' hediye etti / Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurmaylarıyla birlikte Tekirdağ’ı ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu ve ekibinin kentteki ilk durağı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı oldu. Başkan Kadir Albayrak, İmamoğlu ve kurmayları ile Millet İttifakı partileri yöneticilerini makam odasında ağırladı.

“Sizi Tekirdağ’da görmek çok güzel” diyen Albayrak, “1 milyon 81 bin 65 Tekirdağlının çok selamlarını getirdim. Aslında çok daha kalabalık gelmek isteyen vardı, ama ‘Kendimizin tenkit ettiği şeyi biz yapmayalım’ dedik” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un yakın çevresine, özellikle Marmara Bölgesi’ne büyük etkisi olan bir kent olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Çok sıkı bir dayanışma ve iletişim içinde olmak istiyoruz. Birbirimize bilgi, deneyim ve becerilerimizi aktarmak, iş birliği yapmak istiyoruz.  Bütün ekibimiz buna hazır” dedi.

“Marmara iyi planlanırsa, Türkiye soluk alır”

Yapılacak iş birliklerinden tüm ülkenin faydalanacağını söyleyen İmamoğlu, “Trakya’nın, Marmara’nın iyi bir planlaması, iyi bir tasarımı olması halinde Türkiye’nin soluk alacağını hepimiz biliyoruz. Resmi nüfusu yaklaşık 26-27 milyonluk bir bölgeden bahsediyoruz; Türkiye’nin neredeyse üçte biri. Ekonomik olarak çok daha fazlası, çok daha büyüğü.  Biz bu anlamda süreci yönetiyoruz. Buraya gelmememizdeki temel amaç da bu” diye konuştu.

cay.jpg
Tekirdağ'da esnaf ziyareti yapan İmamoğlu, bir çay ocağında vatandaşlarla çay içti / Fotoğraf: İBB Basın

Esnafı ziyaret etti

Belediye ziyaretinin ardından kentin en işlek noktalarından Hükümet Caddesi’ne geçen İmamoğlu ve Albayrak, yaklaşık 500 metrelik bir hat boyunca esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlardan gelen fotoğraf çekilme isteklerini geri çevirmedi. Esnafla sohbet eden, sorunlarını dinleyen İmamoğlu, çayını da cadde üzerindeki bir çay ocağın önünde içti.

“Devletin valisini ziyaret etmek geleneğimiz”

İmamoğlu ve Albayrak, esnaf ziyaretinin ardından, Tekirdağ Valiliği’ne geçti.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, kendisini ziyarete gelen İmamoğlu ve Albayrak’ı makamında ağırladı.

Vali Yıldırım’a özel basım "Nutuk" hediye eden İmamoğlu, “Gelişimizin maksadı; çevre illerle ne yapabiliriz, dayanışmayla hangi sorunları daha entegre çözebiliriz. Bakış açımız bu. Gelmişken de tabii ki devletimizin valisini, temsilcisini ziyaret etmek bizim geleneğimiz. Siz de kabul ettiniz; teşekkür ederiz” diye konuştu.

vali.jpg
Hakkında Ordu Valisi'ne hakaret suçlaması ile dava açılan İmamoğlu, Tekirdağ Valisi'ni ziyaretinde "Devletimizin valisini ziyaret etmek bizim geleneğimiz" dedi / Fotoğraf: İBB Basın

 

“Tekirdağ, İstanbul’un Batı’ya açılan kapısı”

Vali Yıldırım, İmamoğlu’nu “Sizi burada, ilimizde görmek hakikaten bizim için de unutulmaz bir an ve büyük bir mutluluk. Çok teşekkür ediyoruz” diyerek karşıladı.

 “İstanbul, zaten dünya başkenti. Gittikçe de büyüyor. İstanbul’un batıya açılan kapısında da Tekirdağ var. Bunu, böyle görmek lazım” diyen Yıldırım, “Bunu, sadece coğrafya olarak söylemiyorum. Düşünce olarak da böyledir, aynı zamanda sanayide de öyle. Biz; sanayiye de ihtiyaç duyuyoruz, tarıma da ihtiyaç duyuyoruz, temiz havaya da çevreye de ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda hepsini birden mutlaka sağlamak gerekir. Bunlar da tabii bir planlamayla ancak olabilecek şeylerdir. Aslında hep İstanbul depremi diye konuşulur; fakat bir İstanbul depremi, aynı zamanda Tekirdağ depremidir. Hazırlıklı olmak, hepimizin işi” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Albayrak ziyaretin ardından her iki kurumun kurmaylarının katılımıyla gerçekleştirilen iş birliği toplantısına katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU