Savcılıktan New York'taki "Stop Erdoğan" ilanına soruşturma

Savcılıktan yapılan açıklamada "Paylaşımlar ihbar kabul edilerek soruşturma başlatılmıştır" denildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD’nin New York kentinde “Silenced Turkey” imzasıyla yayınlanan “Stop Erdoğan” ilanı hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, New York'taki bazı caddelerde bulunan reklam panolarında Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeler içeren ilanların yer aldığı belirtilerek şunlar kaydedildi: 

Bu ilanların giderlerinin Türkiye’deki 'sessizler' tarafından karşılandığı ve organize edildiğine dair videoların bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine, yapılan paylaşımlar ihbar kabul edilerek reklam ilanlarını veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

AK Parti'den tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından yaptığı açıklamada "FETÖ Terör Örgütü, Türkiye düşmanı bir ihanet şebekesidir. FETÖ, Türkiye’ye düşmandır, bu nedenle Cumhurbaşkanımıza düşmandır. Bu ihanet şebekesi, New York'ta “stop Erdoğan” başlıklı yalan dolu ilanlarla Sn Cumhurbaşkanımızı hedef alarak ihanetlerine yeni bir sayfa ekledi" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU