Levent Gültekin: Türkeş, Erbakan, Ecevit, Demirel ve Özal bu ülkeyi mahvetti

Gültekin, "Bugünün siyasetçileri bunları aşmayacaklarsa buradan çıkamayız" diye konuştu

Levent Gültekin Halk TV'de Murat Sabuncu ile birlikte gerçekleştirdikleri İki Yorum programında Türk siyasetine damga vurmuş isimleri eleştirerek "Bunlar ülkeyi mahvetti" diye konuştu.

Gültekin programda Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş’in yer aldığı bir görselin önnünde söz konusu liderlere eleştiri oklarını yöneltti.

"Belki biz bugün bu yıkımı yaşamıyor olurduk"

Özal’ın "Benim memurum işini bilir" ifadesiyle toplumu çürüten bir siyasetçi olduğu görüşünü dile getiren Gültekin, yine Ecevit’in TBMM'ye başörtüsü ile gelen Merve Kavakçı için sarf ettiği "Bildirin bu kadına haddini" ifadesini de eleştirerek şunları söyledi:

O zaman askere "Hadi işine bak biz burada bunu hallederiz" demiş olsaydı, demokrasyi kurtarsaydı belki biz bugün bu yıkımı yaşamıyor olurduk.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasının devamında Demirel’i de eleştiren Gültekin, "Çıkmış halka ‘O kaç veriyorsa ben bir fazlasını veriyorum’ diyerek siyasi popülizmin en dibini, en gayriahlakisini yapmış bir adamdır" diye konuştu.

Türkeş milyonlarca gencin hayatını karartmıştır

Gültekin eleştirilerine Türkeş ile devam ederek şunları söyledi:

Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor

Gültekin Erbakan için de "Bu ülkede bazı güç odaklarının "gericilerle mücadele ediyorum" diyerek dindarlara hayatı zehir edenlere karşı sözüm ona dindarların hakkını koruyoruz bahanesiyle yaptığı din istismarıyla milyonların zihnini mahvetti, laiklik karşıtlığı yaptı. Toplumda din züerinden biz ve onlar kavaramını yerleştirdi. Ümmet kavramını getirdi, millet ve vatandaş kavramının önüne koydu" ifadelerini kullandı.

Gültekin açıklamasının sonunda da "Bugünün siyasetçileri bunları aşamaycaksa biz burdan çıkamayız" dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU