Meksika sınırında göçmenlerden eylem: "Biden, lütfen bizi içeri al!"

ABD sınırına ulaşan refakatsiz çocukların sayısında son zamanlarda artış yaşanıyor

Çoğunluğu Orta Amerikalı olan göçmenler, ABD'den sığınma başvurularını kabul etmesini istedi (Reuters)

ABD-Meksika sınırında eylem yapan göçmenler, Joe Biden yönetimine kendilerini kabul etmesi için mesaj gönderdi.

Fox News'un haberine göre bir grup göçmen, Tijuana'daki San Ysidro sınır kontrol noktasında yaptıkları gösteri sırasında "Biden, lütfen bizi içeri al" yazılı beyaz tişörtler giydi ve bu mesajı taşıyan pankartlar açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de ilerici Demokratlar başta olmak üzere bazı siyasetçiler yeni yönetimden eski Başkan Donald Trump'ın göçmen politikalarından daha iyi bir strateji izlemesini beklerken, Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Biden'ın sınırda göçmenlerin tutulduğu tesislerin kullanımını sürdürmesi karşısında kaygılı olduğunu vurgulamıştı.

Wall Street Journal'a göre Meksika'dan ABD sınırına ulaşan refakatsiz çocukların sayısında son zamanlarda artış yaşanırken, Biden yönetimi bu durumu tanımlamak için "kriz" ifadesini kullanmayı reddetmişti.

Başkan Biden, Trump yönetiminin Göçmen Koruma Protokolü (MPP) programı uyarınca "Meksika'da Kalma" politikası kapsamında bu ülkede beklemeye zorlanan 25 bin sığınmacı için işlemleri yürütme kararı almıştı.

Biden, görevde olduğu süre boyunca ülkeye daha fazla mülteci kabul etme ve sınırda Trump yönetimi altında ayrılan göçmen ailelerin ulaşım ve sağlık bakım masraflarının ödenmesi önerisi gibi daha "insani" politikalar uygulama sözü vermişti.


Independent Türkçe, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU