Barlas: Erdoğan'ın atacağı adımlar henüz yolun başındaymış gibi gelmiyor mu size de?

"Erdoğan, 2023’e kadar Türkiye’nin gündemini hiç boş bırakmayacak"

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin gündemini 2023 yılına kadar boş bırakmayacağı görüşünü dile getirdi. Barlas, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atacağı adımlar henüz yolun başındaymış gibi gelmiyor mu size de?” dedi.

Barlas, bugünkü yazısında Erdoğan’ın sıradan bir yönetici olmadığını söyledi ve “Bitmeyen enerjisi ve tükenmeyen bir heyecanı ile Türkiye'nin bir saatini bile boş bırakmıyor. Ve artık alışmamız gereken o müthiş temposu ile Türkiye'nin de bölgenin de 2023 yılına kadar gündemi hiç hafiflemeyecektir” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PKK ve FETÖ’nün “nefesinin tükenme üzere olduğunu” söyleyen Barlas, şunları yazdı:

Hangimiz İstanbul Boğazı'nın altından üstelik iki yerde geçileceğini düşünebilirdik? 1973'te ilk Boğaz Köprüsü'nü, bu köprünün yapıcısı Süleyman Demirel açamamıştı. Çünkü darbeyle devirmişlerdi onu. Bugün ise nice köprüler, nice geçitler, otoyollar açılıyor. Ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduktan sonraki icraatını bir hatırlayın. Çöp dağlarının yok edilmelerini, yeni barajları düşünün... Onu hapse atarak ödüllendirenler acaba şimdi neredeler?

Barlas, önceki gün açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı’nı da hatırlatarak şöyle yazdı:

Hukuk reformu mu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi mi, Cumhur İttifakı mı, "tek millet iki devlet" ilkesi ile kurulan birliktelikler mi? Sıradan bir siyasetçinin yaşamını sonsuza kadar idare edebilecek atılımlar, bitmek tükenmek bilmiyor. Yakın geçmişte ancak Turgut Özal'da gördüğümüz vizyon, Erdoğan'da icraatla birleşiyor. Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle, her doğan gün yeni bir atılımın habercisi oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atacağı adımlar henüz yolun başındaymış gibi gelmiyor mu size de?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU