Muharrem İnce: 45 gün içerisinde partiyi açıklarız

Seçimde yüzde 49'a razı olmadıklarını kaydeden İnce, “Yüzde 50+1 almak için çalışacağız” dedi

Ekran alıntısı: CNN Türk

Çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, 45 gün içerisinde partisini açıklayacaklarını bildirdi.

İnce, Ahmet Hakan’la Tarafsız Bölge programına katıldı.

Tüzük yazıldı

Kuracakları partinin tüzüğünü yazdıklarını belirten İnce, “Binamızın bitimini 19 Mayıs'a planlamıştık ama daha erken olacak gibi. Parti genel merkezinde detayları açıklamak istiyoruz. 45 gün içinde açıklarız. Önce genel merkezi tamamlayacağız. Nisan ayı içerisinde yaparız” dedi.

Seçimde yüzde 49'a razı olmadıklarını kaydeden İnce, “Yüzde 50+1 almak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Bugün Türkiye'de kararsızlar yüzde 30'a gelmişse ortada ciddi bir sorun var ve yeni bir ihtiyaç var demektir” diyen İnce şöyle devam etti:

Türkiye'de siyasetin kalitesini toptan yükseltmemiz lazım. Sadece bizim değil toplumsal dayanışma ile yükselmemiz lazım. En büyük hayalim, bu ülkenin bütün gençlerinin sınavlarına güvenmelerin sağlamak. Güven unsuru azaldı. Kimse güvenmiyor sınavlara. 83 milyonun sınavlara güvendiği bu ülkenin sınavları dürüsttür güvenilirdir diyebilmek buradan başlarsak toplumsal barışa kalkınmaya iç barışa terörle mücadeleye katkısı olur.

Beştepe'ye giden CHP'li iddiası

"Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasında büyük gelişmeler olduğunu ifade eden İnce, “Mahkeme kayıtlarından kimin gittiği çıkacak. Şimdilik bu kadar diyeyim. Bekleyelim görelim acele etmeyelim ben dava açtım 'kim bu' diye” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU