Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk: Kabaktepe'nin il başkanlığı olumlu, insanlara 'geçmişte şöyleydi' dememiz mantıkla bağdaşmaz, biz bugünü yaşıyoruz

Asiltürk, bir canlı yayında "Cumhurbaşkanı beni ağabey diye bilir. Dün geçti. Şimdi bugünü yaşıyoruz" dedi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Kudüs TV yayınına konuk olarak bazı açıklamalar yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


''Milli Görüş kökenli'' Osman Nuri Kabaktepe'nin AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak atanmasını ''olumlu'' gördüğünü söyleyen Asiltürk, ''Sayın Cumhurbaşkanı'na huzurunuzda teşekkür ediyorum. Kendisi genç bir kardeşimizken ben belli makamlarda idim. Devamlı ağabey diye bilir. Beni ziyarete geldikten sonra bütün bunların hepsinin önlenmesi için elinden gelen her şeyi yaptı'' ifadelerini kullandı.

Bir süredir Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na dahil edilmesi için çalışmalar yürütüldüğü belirtiliyor.

'''Geçmişte şöyleydi' dememiz mantıkla bağdaşmaz, bugünü yaşıyoruz''

Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yaktığı söylenen Asiltürk bu konuda da mesajlar verdi.

Asiltürk, ''Bizim şimdi tutup da bu kadar ortamdaki, hepimizin şikayet ettiği bu çatışmayı ortadan kaldıran insanlara 'geçmişte şöyle, geçmişte böyle dememiz' akıl ve mantıkla bağdaşmaz. Biz bugünü yaşıyoruz, dün geçtiği gibi bundan 1 sene önceki durum da geçti. Şimdi bugünü yaşayacağız. Bugün hepimiz birbirimize iyi davranacağız'' ifadelerini kullandı.

''Şu anda bize hiçbir parti kötü davranmıyor. O da benim çalışmalarımdan dolayı geliyor" diyen Asiltürk şunları söyledi:

"Bu kadar gayret gösterdiğimi herkes biliyor. Hele Erbakan toplantısında geçen akşam yapılan anma toplantısında diğer partinin konuşmacıları ben konuşma yaptıktan sonra samimi olarak elimi sıkarak yanıma geldiler. Niye? O konuşmayı siz de dinlediniz. Kimsenin aleyhine bir şey söylemiyorum. Buna ihtiyacımız var. Bazı siyasiler buna uymuyorlar.''

Cumhur İttifakı'na Asiltürk sıcak, Karamollaoğlu soğuk

Asiltürk'ün Cumhur İttifakı'na sıcak baktığı kadar partinin lideri Temel Karamollaoğlu'nun uzak durduğu da iddialar arasında. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU