Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian: Ankara bize hakaret etmeyi durdurdu ama somut adımlar bekliyoruz

Le Drian, Türkiye ve Fransa arasında sağlıklı bir ilişki arzu ettiklerini ifade etti

Fotoğraf: AA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dün gerçekleştirdiği görüş sonrası açıklamalarda bulundu.

Fransız parlamentosu oturumunda konuşan Le Drian, "Ankara'nın Fransa'ya hakaret etmeyi durdurduğunu ve Avrupa Birliğine (AB) bazı güvenceler verdiğini, ama somut eylemde bulunana dek ilişkilerin kırılgan kalmaya devam edeceğini" söyledi.

Erdoğan-Macron görüşmesine ilişkin de Le Drian "Artık daha fazla hakaret olmadı ve kullanılan dil daha güven vericiydi. İlişkiler kırılgan olmaya devam ediyor çünkü anlaşmazlıkların listesi hayli uzun. Biz tüm bunlara rağmen Türkiye ile sağlıklı bir ilişki arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ankara'nın adımlarına göre pozisyon alacağız"

Doğu Akdeniz ile Türkiye ve Yunanistan arasında başlayan istikşafi görüşmelere de değinen Le Drian şunları kaydetti:

Türk sondaj gemilerinin Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs sularından çıkması ve Ankara'nın Yunanistan ile müzakereleri yeniden başlatma arzusunu ortaya koyması olumlu işaretler. Artık somut eylemlere ihtiyacımız var ki biz de kendimizi o eylemlere göre konumlandırabilelim. Şimdilik her şey sadece sözde

Ankara ile Paris'ten geçen ay yapılan açıklamalarda 'ilişkileri normalleştirmek için yol haritası üzerinde çalışıldığı' dile getirilmişti. 

Dün Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron'la 5 ay sonra ilk görüşmesini video konferans yoluyla gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin 'büyük potansiyeli' olduğundan söz etmişti.

 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU