Halaylı AK Parti kongresi, LDP ilçe başkanını koltuğundan etti… Liberallerde "tweet" krizi

AK Parti'nin Hatay kongresini argoyla eleştiren partisini "terbiyesizlikle" suçlayan ilçe başkanı görevden alındı. LDP'liler "ifade özgürlüğünü" hatırlattı

Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) resmi Twitter hesabından geçen hafta atılan bir tweeti eleştiren Bornova İlçe Başkanı Fahrettin Tok görevden alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Karara sosyal medyadaki LDP'liler tepki gösterirken partinin eski genel başkanı Cem Toker, görevden almanın yasalara ve parti tüzüğüne uygun olduğunu söyledi. 

LDP, Twitter'dan 26 Şubat'ta AK Parti'nin Hatay kongresinde çekilen bir görüntüyü paylaşarak "Koronavirüs pandemisinde işyerleri kapalı, vatandaşlar işsiz kalmış maaşlarını alamıyorken, eğer bir teşkilatımız böyle bir kongre yaparsa o teşkilatımızın hem ayrınını dökeriz hem de tatsız olaylar yaşatırız" ifadelerini kullandı.

 

 

Sosyal paylaşım sitesinde "Asrın Tok" ismini kullanan Fahrettin Tok ise bu paylaşıma tepki göstererek, "Terbiyesiz bir paylaşım. Parti içi meseleleri laf sokacağız diye böyle ilan etmeyin" ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaşım üzerine LDP Genel Sekreteri Kaan Alper, ''Senden daha yaşlı bir organizasyona terbiye öğretmek senin haddin değil… Ama bu organizasyon sana haddini bildirir bunu sakın unutma. LDP tweetlerini taciz etmekten vazgeç. Bu sana son uyarım'' cevabını verdi. 

Görevden alındı

Bir süre sonra ise LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı ismiyle bir açıklama yayınlanarak Fahrettin Tok'un görevden alındığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''İzmir üyemiz, genç arkadaşımız Fahrettin Tok, son dönemde kendisinden defalarca rica edilmesine rağmen gerek sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ve yorumlar gerekse parti yönetimi ile giriştiği olumsuz ve yıpratıcı diyaloglar, kendisinin bir ilçe başkanının sergilemesi gereken liderlik, yöneticilik yetenek ve sorumluluklarına sahip olmadığını sergilemiştir. Bu edenle parti yönetimimizle yaptığımız istişareler sonucu, kendisine verilen Bornova İlçe Başkanı olarak ilçe örgütünü kurma yetkisi iptal edilmiştir.''

Toker kararı savundu: Tüzüğe ve yasaya uygun

Bu karara sosyal medyadaki genç LDP'liler tepki gösterdi. Partinin önceki genel başkanı Cem Toker, ''İfade özgürlüğünün kısıtlandığına ilişkin'' eleştirilere ''Parti tüzüğüne ve siyasi partiler yasasına uygun şekilde görevden alınmış. Göreve uygun görülmemiş. Yönetimin kararı. Hangi ifade özgürlüğü kısıtlanmış" yanıtını verdi. Parti yönetiminde olmadığını dile getiren Toker, "Olsaydım da parti paylaşımını sosyal medyada 'sorumsuzca' eleştiren, ucuz kahramanlık yapan bir ilçe başkanının görevden alınmasını onaylardım. Derdi neyse gelir parti içi kanallardan istediği eleştiriyi yapar. Genç dediysek sorumsuz genç demedik'' ifadelerine kullandı.

 

 

''LDP'ye inandırdığım herkesten özür dilerim''

Görevden alınan Fahrettin Tok ise, ''Bu parti için yaptığım hiçbir hareket bu partinin kötülüğüne değildi. Ne yaptıysam partinin iyiliği için yaptım. İnancım, parti içindeki aklı başında insanların bu saçmalığa prim vermeyeceği idi. Bugün büyük hayal kırıklıkları yaşadım. LDP'ye inandırdığım herkesten özür dilerim'' dedi. 

Besim Tibuk tarafından kuruldu

1994 yılında Besim Tibuk tarafından kurulan LDP, 1999'da yapılan seçimlerde 127 bin 174 oyla yüzde 0,41 oranında kalmıştı.2002 yılındaki seçimlerde ise 0,13 oy almasının ardından partinin kurucu başkanı Tibuk görevinden istifa etti ve Genel Başkanlığa Cem Toker seçildi. Toker 2017'de bu görevinden ayrıldı ve yerini Gültekin Tırpancı'ya bıraktı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU