Teksas'ta Kovid-19 kısıtlamaları kaldırıldı: Her şey yüzde 100 açık, eyalet genelindeki maske yasağını da bitirdim

Salgına karşı alınan tedbirleri sona erdirdiğini duyuran Abbott, bütün iş yerlerini açtığını ve maske zorunluluğunu kaldırdığını bildirdi

Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Teksas Valisi Greg Abbott, eyalet genelinde koronavirüse karşı getirilen kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Abbott, bütün iş yerlerini açtığını ve maske zorunluluğunu kaldırdığını bildirdi.

'Koronavirüsün bir anda kaybolmadığını ancak artık bu önlemlere ihtiyaçları olmadığını' söyleyen Abbott, aşılar ve ilaçlar sayesinde artık Texaslıları koruyacak araçlara sahip olduklarını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir süredir partisinden kısıtlamaları sürdürmesi sebebiyle eleştirilere maruz kalan Abbott yaptığı açıklamada, "Çok fazla Teksaslı istihdam fırsatlarından mahrum bırakıldı. Küçük işletmeler faturalarını ödemekte zorlanıyor" diyerek kararı almadaki gerekçesini açıkladı.

Abbott, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda da, "Biraz önce Texas'ta her şeyin  yüzde 100 açıldığını ilan ettim, her şeyin. Ayrıca eyalet genelindeki maske yasağını da bitirdim" ifadelerini kullandı.

Alınan kararlar 10 Mart'tan itibaren uygulamaya konulacak.

Ülkenin en büyük eyaletlerinden olan Teksas'ta bugüne kadar koronavirüs kaynaklı 43 binden fazla ölüm kaydedildi. Eyalet, koronavirüs ölümleri sıralamasında da üçüncü.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU