Akşener’den fezleke açıklaması: Milletin hür iradesine saygı duyacağız

"Siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasetin son günlerdeki gündemi olan fezlekelerle ilgili yaptığı açıklamada “milletin hür iradesine saygı duyacaklarını” belirtti. Akşener, “Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net” dedi.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti’nin fezlekeler konusunda ne diyeceğinin bazı siyasetçiler tarafından dile getirilmesiyle ilgili olarak “Dün sövdükleriyle bugün yoldaş olanların, dün yoldaş oluklarına da bugün sövenlerin netliğimizi yadırgamasını elbette anlıyorum” diyerek MHP ve AK Parti’yi işaret etti.

 

“İYİ Parti o fezlekelere gözü kapalı el kaldırmaz”

“O nedenle, arkadaşların bu şaşkınlığını gidermek adına, bir kez daha, konuyla ilgili tavrımızı açıklamak istiyorum” ifadesini kullanan İYİ Parti lideri, şöyle konuştu:

İYİ Parti, terörün yanında, yöresinde olmaz. Mesela İYİ Parti, teröristle masa kurmaz, pazarlık yapmaz. Mesela İYİ Parti, teröristin kafasından konfeti temizlemez. Mesela İYİ Parti, seçim kazanmak için, terörist mektubuna, katil röportajına bel bağlamaz. İYİ Parti, her zaman milletinin yanında, demokrasinin yolundadır. Mesela İYİ Parti, sandıkta başkasına oy verdi diye, milletine bela okumaz. Mesela İYİ Parti, itirazı olan gencine, esnafına, çiftçisine terörist demez. Mesela İYİ Parti, millet şehidine ağlarken, lebalep kongrelerde sırıta sırıta konuşmalar yapmaz. İYİ Parti, hukukun yanında, adaletin peşindedir. Mesela İYİ Parti, terörden siyaset devşirme peşinde olanların ipiyle, kuyuya inmez. Mesela İYİ Parti, adaleti, siyasi hesaplarına meze yapmaya kalkanlara, alkış tutmaz. Mesela İYİ Parti, milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere, gözü kapalı el kaldırmaz. İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, “Özetle İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar” dedi.

Akşener, sözlerinin devamında “Merak ediyorlarmış… İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış?... Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net” şeklinde konuştu.

İnsan Hakları Eylem Planı yorumu: Yürekten kutluyorum

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı hakkında da konuşan Akşener, şu görüşlerini dile getirdi:

Sayın Erdoğan’ı, dün itibariyle insan hakları kavramını keşfettiği için tebrik etmek istiyorum. Kendisi, anayasamızda ve mevzuatımızda hali hazırda var olan ancak uygulamaya bir türlü yanaşmadığı hatta tam tersine yıllardır hunharca çiğnediği sayısız ilkeden bazılarını sırf dünyaya şirin görünmek adına keşfetmiş oldu.

Sayın Erdoğan için büyük, bizler için ise atılmamış olan bu adımdan ötürü kendisini yürekten kutluyorum. Eğer biraz daha gayret edip iyi bir Cumhurbaşkanı olursa bir gün elbet cumhuriyeti, demokrasiyi ve güçler ayrılığını da keşfedebileceğine inanıyorum.

Kim bilir, belki o gün kendisi çıkıp, “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” bile diyebilir. Neden olmasın?...

Ağırel'den kitap hediyesi

Her hafta genellikle ekonomik sorun yaşayan kişileri ve sektör temsilcilerini grup toplantısına davet eden Akşener’in bu hafta kürsüyü teslim ettiği isim Müzik-Sen Genel Başkanı İpek Koçyiğit oldu. Akşener, daha sonra kürsüye gazeteci Murat Ağırel’i çıkardı. Ağırel, Akşener’e son kitabı “Parsel Parsel”i hediye etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU