Kanada'nın bir numaralı gazete grubu, finansmanı nasıl sağlayacağını buldu

Kumar uygulaması ülkede tartışma yarattı

Veriler, Ontario'da yaşayanların çevrimiçi kumar sektöründe yılda yaklaşık 500 milyon Kanada doları (yaklaşık 3 milyar TL) harcadığını gösteriyor (Unsplash)

Dünya genelinde pek çok basın kuruluşu, reklam gelirlerinin azalmasıyla basılı gazetelerin kötü gidişatı gibi sebeplerden dolayı zor günler geçiriyor ve kendilerini finanse etmenin yollarını arıyor. Kanada merkezli bir gazete yayıncısı, bu amaçla ilginç bir hamlede bulundu. Ülkenin bir numaralı gazete grubu Torstar, 1 Mart'ta krizden kurtulma amacıyla çevrimiçi kumar uygulaması kurmayı planladığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Firmanın yöneticilerinden Corey Godman şöyle konuştu:

Ontario merkezli medya kuruluşu ve 128 yılı aşkın süredir güvenilen bir marka olarak, Torstar'ın istihdam yaratan, Ontario ekonomisinin büyümesini sağlayan ve bölgemizdeki önemli programları desteklemesi için yeni vergi gelirleri yaratan benzersiz ve sorumluluk sahibi oyun markası inşa edeceğine inanıyoruz.

Guardian'ın haberine göre bünyesinde 70'ten fazla gazete barındıran Torstar 1892'de gazete yayımlamaya başladı. Firma, 2020 Ağustos'unda 60 milyon Kanada doları (yaklaşık 345 milyon TL) karşılığında NordStar Capital LP'ye satılmıştı. Gazete grubunun yeni sahipleri daha önce paket teslimat hizmeti girişiminde de bulunmuştu.

Torstar'ın başkanı ve ortağı Paul Rivett, çevrimiçi kumar uygulaması hamlesine dair şu ifadeleri kullandı:

Bunu Torstar'ın bir parçası olarak yapmak, halk odaklı kaliteli bir gazeteciliğin gelişmesini ve yayılmasını desteklemeyi sağlayacak.

Mevcut kurallara göre, Ontario hükümetinin yalnızca kendisi çevrimiçi kumar işletme yetkisine sahip. Ancak yapılan son bütçe görüşmeleri, bu sektörü diğer şirketlere açmanın kapısını aralamıştı.

Torstar'ın kumar uygulamasının hayata geçmesi, Ontario Alkol ve Kumar Komisyonu'na bağlı. Zira firma da komisyondan onay beklediğini açıkladı.

Bununla birlikte bu hamle bazı eleştirilerin odağı haline geldi. Ontario eyaletine bağlı Richmond Hill şehrinde belediye meclisi üyesi olan Tom Muench, gazetelerin demokrasi için önemine işaret etti. Önde gelen bir gazete grubunun finansal açıdan dışarıdaki bir işletmeye bağlı olmasının kendisinde şüphe uyandırdığını söyledi.

 

Independent Türkçe, Guardian, CBC, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU