Fidel Castro’nun torununun paylaştığı görüntü Küba’da tepki çekti

Lüks bir araçla otoyolda hız yaparken video paylaşan Sandro Castro’nun “Biz basit insanlarız ama arada sırada evdeki küçük oyuncakları dışarı çıkarmamız gerekiyor” dediği duyuluyor

Küba devriminin liderlerinden Fidel Castro’nun torunu Sandro Castro, son günlerde sosyal medyada yayılan bir videoyla ülkede eleştiri oklarının hedefindeki isim oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Evdeki küçük oyuncakları dışarı çıkarmamız gerekiyor”

Koronavirüs salgını nedeniyle en önemli gelir kalemlerinden biri olan turizm gelirleri büyük oranda düşen ve 1990’lı yıllardan bu yana en kötü ekonomik krizlerden birini geçiren Küba’da bir otoyolda geçen videoda Sandro Castro, lüks bir otomobille seyir halindeyken görülüyor.

Videonun ne zaman ve nerede kaydedildiği bilinmiyor ancak bu hafta sonu pek çok kullanıcı tarafından paylaşılarak viral oldu.

Yanında bir kadın arkadaşı da bulunan Castro,  “Biz basit insanlarız ama arada sırada evdeki küçük oyuncakları dışarı çıkarmamız gerekiyor” derken duyuluyor.

20’li yaşlarında olduğu bilinen Sandro Castro, görüntülerde arkadaşına hız göstergesini de çekmesini söylüyor.

Gece kulübü işletiyor

Görüntülerin hızla yayılmasının ardından sosyal medyada tepkiler de yükseldi.

Devrim yanlısı paylaşımlar yapan Facebook’taki Patria o Muerte grubu, Castro’nun gelirinin araştırılması gerektiğini ve eğer yasa dışı bir durum tespit edilirse hapse atılması gerektiğini savundu.

Fidel Castro'nun oğullarından Antonio Castro Soto del Valle'nin oğlu olan Sandro Castro’nun Havana'da iki lüks bara sahip olduğu belirtiliyor.

Bu ilk vukuatı değil

Genç Castrou 2019 yılında da Küba’da akaryakıt krizi yaşanırken  aracının dolu deposunun görüntüsünü paylaşarak tepki çekmişti.

toy.jpg
Fidel Castro'nun bir başka torunu Tony Castro da 2019 yılında yaptığı lüks paylaşımlarla tepki çekmişti / Fotoğraf: Instagram

 

Fidel Castro'nun bir başka torunu Tony Castro da 2019 yılında sevgilisi ile beraber gittiği Meksika, İspanya gibi ülkelerden yaptığı paylaşımlar ve lüks yaşamı nedeniyle tepki görmüştü.

Tony Castro, tepkiler üzerine tatil paylaşımlarını silmek zorunda kalmıştı.

 

Independent Türkçe, Sözcü, La Nacion

DAHA FAZLA HABER OKU