Ankara'daki IŞİD operasyonunun perde arkası: 7 yaşındaki kız internette satışa çıkarıldı, emniyet fark etti

Kız çocuğunun sadece 5 dakika derin internette kalan fotoğrafı, emniyetin dikkati sayesinde fark edildi

Fotoğraf: AA

Ankara’da 24 Şubat’ta yapılan operasyonda IŞİD şüphelisi kişinin elinden kurtarılan 7 yaşındaki Ezidi kızın, derin internette “satışa çıkarıldığı” öğrenildi.

Gazete duvaR’dan Hale Gönültaş’ın haberine göre, yaklaşık 1 hafta önce kurtarılan Ezidi çocukla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Habere göre IŞİD, çocuğun boydan bir fotoğrafı geçen hafta Kürtçe ve Arapça bir satılık ilanı ile derin internete koydu.

12.PNG
Fotoğraf: Gazete duvar.


İlanda “satış” için bir fiyat belirtilmedi ancak "ailesi satın almak isterse pazarlığa tabii olduğu" ifade edildi.

Irak’ta Ezidileri Kurtarma Komisyonu’nda görevli olan ve yakınlarını bulmak için derin interneti takip eden Ezidi Cemaati’nden isimler kız çocuğunun fotoğrafının derin internette sadece beş dakika kaldığını ifade etti.

Çocuğun fotoğrafının konulduğu sırada Ankara Emniyeti ekipleri de derin internette köle pazarını takip ediyordu. Emniyet görevlilieri fotoğrafı gördüklerinde çocuğun ailesiymiş gibi yaparak pazarlığa başladı. Sonunda da çocuğu “satın aldı.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis bu süreçte siber suçlar birimiyle de ortaklaşa hareket ederek Ezidi kız çocuğun bulunduğu evi tespit etti. Emniyet ve MİT ekipleri geçen çarşamba sabaha karşı Keçiören’deki eve baskın gerçekleştirdi ve çocuk kurtarıldı. 

Ailesi 2014'te öldürülmüş olabilir

Çocuğun fotoğrafının şu anda dünyanın birçok yerine iletildiği ancak ailesinin henüz bulunamadığı ifade edildi. Çocuğun anne ve babasının 2014 yılında Şengal’deki (Sincar) IŞİD katliamında öldürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor. Ailesi öldürüldükten sonra kaçırıldığı tahmin edilen kızın kimlik bilgilerine ulaşabilmek için gözaltında bulunan IŞİD’linin vereceği ifadenin önemli olduğu belirtiliyor.

 

Gazete duvaR

DAHA FAZLA HABER OKU