Yalnız Amerikalıların çoğu bu yıl hayatının aşkını bulacağını düşünüyor

Ankete katılanların yüzde 55’iyse Kovid aşısını reddetmeyi flörtü bitirme sebebi olarak görüyor

Yalnız Amerikalıların yarısından fazlası, 2021'de "seçilmiş kişiyi" bulacağını düşünüyor.

Flört uygulamalarını kullanan 2 bin Amerikalının katıldığı yeni bir ankete göre, yaklaşık 10 kişiden 6'sı (yüzde 58) romantik jestleri salgın öncesine kıyasla daha çok önemsediğini ifade ediyor.

Üçte birinden fazlası (yüzde 37) ise pandemi sona erdiğinde en çok el ele tutuşmak, ilk öpücüğü kondurmak ve karşılıklı gülümsemek istiyor.

Plenty of Fish isimli arkadaşlık sitesinin anket şirketi OnePoll’le birlikte yürüttüğü çalışmaya göre yalnızlar bu yıl hayatlarının aşkını bulmayı arzulasa da her 10 bekardan 7’si bu konuda artık daha az baskı hissediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun da pandemiyle geçen yılın, ilişkilerde büyük bir değişim gerektirmesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Zira ankete katılanların yüzde 43’ü pandeminin hemen öncesinde veya pandemi sırasında partnerinden ayrıldığını söylüyor.

Katılımcıların neredeyse yarısı (yüzde 45) ise maske takmanın, sosyal mesafenin ve diğer pandemi protokollerinin önemi konusunda aynı fikirde olmadıkları için ilişkilerini bitirdiklerini ifade ediyor.

Bulgulara göre bekar veya flört aşamasındaki Amerikalıların yüzde 55’i, Kovid aşısını reddetmeyi olası partnerlerden uzaklaşma sebebi olarak görüyor.

Sosyal mesafenin bu yılda da yürürlükte kalacağı düşünüldüğünden, katılımcıların yüzde 52'si de yüz yüze görüşmektense sanal ortamda flört etmeyi tercih ediyor.

Ayrıca katılımcıların yüzde 44’ü telefonda flörtleşmeye ve yüzde 32’si de görüntülü sohbete devam edeceğini belirtiyor.

 

Independent Türkçe, People

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU