Amazon'un Yüzüklerin Efendisi dizisi, filmlerin Tom Bombadil eksiğini telafi edebilir

Tom Bombadil, Yüzüklerin Efendisi romanlarında önemli bir karakter ve merakla beklenen Amazon dizisinde görülebilir

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde yüzük taşıyıcısı Frodo'yu canlandırmıştı (Reuters)  

Amazon'un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi, kitaplarda yer alan ancak Peter Jackson'ın filmlerinde yer almayan Tom Bombadil hatasını düzeltebilir. 

Yönetmen Peter Jackson üçlemenin odak noktasını dağıtmamak ve filmin süresini uzatmamak için Tom Bombadil'i hikayenin dışında bırakmıştı. Ancak dizi formatı daha uzun süreler çalışma fırsatı sunduğu için Amazon uyarlaması Orta Dünya'yı Tom Bombadil'i de dahil edecek biçimde şekillendirebilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre Tom Bombadil, Shire'dan çıkış yolculuğunun başında Frodo, Sam, Merry ve Pippin'i kurtararak önemli bir rol oynamıştı. Karakter, Yaşlı Orman'da İhtiyar Söğüt'ün saldırısına uğrayan 4 Hobbit'i kurtarmıştı. Sonrasında Hobbitleri evine davet etmiş ve Hobbitler Bombadil'e görevlerini ve Yüzük'ü anlatmıştı. 

Bombadil'in birçok tuhaf yönünden biri şarkı söyleme eğiliminin yanı sıra Yüzük'ün onun üzerinde hiçbir gücü yokmuş gibi görünmesiydi. Bu açıdan Elrond'un konseyinde Bombadil'in Yüzük'ün taşıyıcısı olup olamayacağı da tartışılmıştı. 

Peter Jackson, Bombadil'in hikayeye dahil edilmesinin hikayenin bütünü açısından çok az anlamı olacağını ve ana akışı bozabileceğini düşünüyordu. Bu her ne kadar sinema açısından mantıklı bir gerekçe olsa da Amazon'un daha uzun zaman dilimlerini anlatma olanağı Tom Bombadil'in hikayesinin keşfedilmesine alan açabilir. 

Dizi Orta Dünya'nın İkinci Çağ'ını anlatacak ve Bombadil'in öyküsü için J.R.R. Tolkien'in "Tom Bombadil'in Maceraları" kitabı referans olarak kullanılabilir.

Orta Dünya'nın en esrarengiz karakterlerinden biri olan Tom Bombadil'in hikayede yer alıp almayacağı Yüzüklerin Efendisi hayranlarının merakla beklediğini detaylardan biri. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU