Kobe Bryant'a "tecavüzcü" diyen Evan Rachel Wood'a, Vanessa Bryant'tan sert cevap

Kobe Bryant, 2003'te 19 yaşındaki bir otel çalışanına tecavüz etmekle suçlanmıştı

Wood'un Kobe Bryant'a dair paylaşımı geçen yıl basketbol efsanesinin hayranlarının tepkisini çekmişti (AP)

Geçen yıl hayatını kaybeden basketbol efsanesi Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant, ünlü oyuncu Evan Rachel Wood'un NBA yıldızının öldüğü gün onu "tecavüzcü" diye nitelemesinin "aşağılık" ve "rahatsız edici" olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six'in haberine göre Kobe Bryant'ın 26 Ocak 2020'deki ölümünden saatler sonra Westworld dizisinin 33 yaşındaki yıldızı, "Yaşanan şey trajik. Kobe'nin ailesi için üzgünüm. O bir spor kahramanıydı. Ayrıca tecavüzcüydü. Ve tüm bu gerçekler aynı anda var olabilir" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumartesi Instagram hesabından paylaşım yapan 38 yaşındaki Vanessa Bryant, Wood'un paylaşımının bir yıldan uzun bir süre sonra dikkatini çektiğini söyledi. 

Vanessa Bryant, Wood'un paylaşımına dair şu ifadeleri kullandı:

26.01.2020 tarihli yanlış, duyarsız, karalayıcı ve iftira niteliğindeki tweetiniz aşağılık ve en hafif tabirle rahatsız edici. Bu tür davranışlar masum siyahilerin işlemedikleri suçlardan dolayı hapse girmelerinin nedenlerinden biri. Bir suçlama birini suçlu yapmaz.

Vanessa Bryant ayrıca şu ifadeleri ekledi:

DAVAYA DAİR GERÇEKLERİ BİLMİYORSUNUZ.

Bryant aynı mesajı o dönem, basketbol efsanesinin "tecavüzcü" olduğunu söyleyen film yapımcısı Abigail Disney'e de gönderdi. Complex'in haberine göre Vanessa Bryant bu hafta şarkısında 2020'deki helikopter kazasından bahseden rapçi Meek Mill'i de eleştirmişti. 

Los Angeles Lakers takımının efsanevi oyuncusu Kobe Bryant 2003'te 19 yaşındaki bir otel çalışanına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmıştı. Savcılar, davacının ifade vermeyi reddetmesi üzerine suçlamaları düşürmüştü. Davacı 2005'te başka bir dava açmış ancak mahkemeye başvurmadan uzlaşı sağlanmıştı. 

Wood, yakın zamanda eski sevgilisi Marilyn Manson'ı tacizle suçlamasının ardından gündeme gelmişti.

 

Independent Türkçe, Page Six, Complex

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU