Gökçeada'da tekne battı: Off-road şampiyonu Çarpışantürk hayatını kaybetti, 2 jandarma personeli aranıyor

Gökçeada’da batan teknede bulunan Türkiye off-road şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk hayatını kaybetti. Kayıp iki jandarma personeli için başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Fotoğraf: AA

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde Laz koyu açıklarında içinde 5 kişi bulunan özel bir fiber tekne battı. Akşam balık avlamak ve dolaşmak için tekneyle açıldıkları öğrenilen 5 kişiden uzman erbaşlar Şener Altay ile Mehmet Çelik yüzerek karaya çıkmayı başardı. Teknenin batığının öğrenilmesi üzerine kayıp olan üç kişi için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kısa süre sonra tekne sahibi, bölgede oteli olan ve Türkiye off-road şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk’ün cesedine ulaşıldı.

 

AW254083_07.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Kayıp olan Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu'yu arama çalışmaları ise devam ediyor.

Çalışmalara katılmak üzere çok sayıda dalgıç polis ile jandarma, sahil güvenlik ve sağlık ekipleri "Gökçeada-1" gemisiyle getirildi.

 

20210227_2_47074721_62896510.jpg
Fotoğraf: AA

 

Balık tutmak için açıldılar

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Ünal Çetin, şunları söyledi:

Dört askeri personelimiz ile Gökçeada'da Şahinkaya köyünde bir otel sahibi ve aynı zamanda ülkemizin off-road şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk ile birlikte balık tutmak maksadıyla denize açıldıkları teknenin alabora olması sonucu üzücü bir olay ile karşı karşıya kaldık. Olay ilk vuku bulduğu andan itibaren Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş, Gökçeada Kaymakamımız Serhat Doğan ve devletimiz bütün güçleriyle birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

 

AA, İHA 

DAHA FAZLA HABER OKU