Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamadı

Başbakan Nikol Paşinyan, kendisini ve hükümetini istifaya davet eden muhtırayı yayınlayan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını açıklamıştı

Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası için muhtıra yayımlamasından sonra ülkede orta yol arayışları devam ediyor / Fotoğraf: vestikavkaza.ru

Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası için muhtıra yayımlamasından sonra ülkede orta yol arayışları devam ediyor.   

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Parlamento Başkanı Ararat Mirzoyan ve bazı muhalif liderlerle bir araya geldi.

Muhalif liderlerden Artur Vanetsyan yaptığı açıklamada, Sarkisyan'ın Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ile istişarelere devam edeceğini söylediğini aktardı.

Sarkisyan kararnameyi imzalamadı

Bu arada Sarkisyan, Başbakan Paşinyan'a muhtıra veren Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamadı.

Erivan sokaklarında gösteriler sürüyor

Başkent Erivan’da Bagramyan Caddesi'nde yürüyüş yapan, ülkedeki 17 muhalif partinin temsil ettiği gruplar, Cumhurbaşkanlığı rezidansına doğru ilerledi.

Göstericiler Ermenistan Başsavcılığı binası önünde durarak, burada Paşinyan aleyhinde konuşmalar yaptı ve sloganlar attı.

Muhalefetin akşam saatlerinde protesto eylemlerini arttırması planlanıyor.  

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Ancak Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın Gasparyan'ın görevden alındığına ilişkin kararnameyi imzalamadığı ortaya çıkmıştı.  

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirmişti. 

Ermenistan'da protestocular sabaha kadar Paşinyan'ın istifasını bekledi

Bir yandan ordunun darbe girişimini bastırmaya çalışan Paşinyan, bir taraftan da Ermenistan muhalefetinin istifa baskısıyla dün karşı karşıya kaldı.

Ülkede giderek büyüyen protestolara destek veren Ermeni muhalefeti, harekete geçerek dün Paşinyan'ın darbe karşıtı mitingine yanıt olarak bir miting düzenleyerek Başbakan Paşinyan'dan istifa etmesini talep etti.

Gece saatlerinde ise Ermenistan parlamento binası önünde toplanan muhalefet üyelerinin büyük bir kısmı evlerine dönerken, muhalifler tarafından kurulan "Vatan Kurtuluş Hareketi" temsilcileri parlamento binası önüne çadırlar kurarak sabah saatlerine kadar nöbet tuttu.


Öte yandan muhalefet, bugün kitlesel gösterilerine devam edileceğini belirtirken, Paşinyan destekçileri ise darbe karşıtı miting düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

 

AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU