19 yaşındaki kadın, mobil oyundaki rakibi tarafından öldürüldü

Ingrid Oliveira Bueno da Silva'nın oyun ekibi "Eşi benzeri olmayan biriydi, güneş doğmaya devam ettikçe onu hatırlayacağız" dedi

Ingrid Oliveira Bueno da Silva (solda), Guilherme Alves Costa (sağda) (SBT / Instagram)

Brezilya'da 19 yaşındaki video oyunu oyuncusu bir kadının, rakip bir oyuncu tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Ingrid Oliveira Bueno da Silva'nın cesedinin Brezilya'nın güneydoğusundaki Sao Paulo kentinde, Guilherme Alves Costa'nın evinde bulunduğu söyleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler video oyunu Call of Duty: Mobile'da rakip takımda oynayan genç kadının pazartesi günü 18 yaşındaki gencin evine gittiği düşünülüyor.

The Times'ın haberine göre Alves Costa'nın banliyö mahallesi Pirituba'daki evinde Ingrid'i bıçakladığı, sonra da cinayete dair korkunç görüntüleri internette paylaştığı iddia edildi.

Polis, evindeki sorguda Alves Costa'ya kadını neden öldürdüğünü sorduğunda, gencin "Çünkü öyle istedim" dediği bildirildi.

Oyuncu arkadaşları, Fantastic Brazil Impact adlı bir grubun üyesi olan Ingrid'i sosyal medyada "çok üzgün" olduklarını söyleyerek andı.

Oyun dünyasında Sol olarak tanınan Ingrid'in anısına Fantastic Brazil Impact "Eşi benzeri olmayan biriydi, güneş doğmaya devam ettikçe onu hatırlayacağız" mesajını paylaştı.

Cinayetin nedeni henüz bilinmezken, Article 19 insan hakları örgütüne göre Brezilya dünyada en çok kadın cinayetinin işlendiği beşinci ülke.

Amerikalılar Arası İnsan Hakları Komisyonu kadın cinayetlerinin "münferit" bir mesele olmadığını, aksine Brezilya toplumunun "derinlerine kök salmış" cinsiyetçi normları yansıttığını söyledi.

Oyun dünyasındaki yüzlerce kadın, toplulukta karşılaştıkları kadın düşmanı ve sömürücü erkekler hakkında kamusal alanda konuşmuştu.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU