Türkiye’den Ermenistan’daki darbe girişimiyle ilgili açıklama

Çavuşoğlu, "Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe veya darbe girişimlerine kesinlikle karşıyız, dolayısıyla Ermenistan'daki darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz " dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklama Ermenistan'daki darbe girişimini kınadı / Fotoğraf: AA

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan ordusunun kendisine yönelik istifa çağrısının ardından, başkent Erivan’da hükümet binası yakınlarında toplanan destekçileriyle bir araya geldi. Paşinyan, darbe girişiminin bastırıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çavuşoğlu: Ermenistan'daki darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Ermenistan’daki darbe girişimi hakkında açıklama yaptı.

Basın toplantısında yaptığı konuşmada Çavuşoğlu, Ermenistan'da Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümete yönelik darbe girişimine de değindi. Çavuşoğlu, "Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe veya darbe girişimlerine kesinlikle karşıyız. Dolayısıyla Ermenistan'daki darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bu tür darbe girişimlerinin ülkelerin istikrarını bozduğunu belirten Çavuşoğlu, “Biz de basından takip ediyoruz gelişmeleri ama nerede olursa olsun darbeye karşıyız. Askerlerin demokrasi ile işbaşına gelmiş hükümete, darbe yapmayı bırakın, istifa çağrısında bulunması bile kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

HDP’li Paylan: Ermenistan halkını demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyorum

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da Ermenistan’daki darbe girişimi hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylan yaptığı paylaşımda, “Ermenistan’daki darbe girişimini kınıyorum. Ermenistan halkını demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU