Jacksonville Hayvanat Bahçesi'nde yas: Erkek jaguar, dişi jaguarı öldürdü

"Bu korkunç ve trajik bir durum ama Harry'yi suçlamıyoruz"

Zenta 2006'da Jacksonville Hayvanat Bahçesi'ne gelirken Harry'nin 2009'da aynı hayvanat bahçesinde doğduğu açıklandı (Jacksonville Hayvanat Bahçesi)

ABD'nin Florida eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde yaşamını yitiren bir hayvanın yası tutuluyor. Jacksonville Hayvanat Bahçesi'nde Harry adlı erkek jaguar, Zenta adlı dişi jaguara saldırıp öldürdü.

Hayvanat bahçesinden 23 Şubat'ta yapılan açıklamada, olayın cumartesi günü 12 yaşındaki Harry'nin yangın hortumunu yutmasının fark edilmesiyle meydana geldiği açıkladı. Zira Harry'yi incelemek için yerini değiştiren hayvanat bahçesi görevlileri bir hata yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesisin hayvan bakımından, çevreyi korumadan ve sağlıktan sorumlu müdür yardımcısı Dan Maloney bu anlara dair şöyle konuştu:

Zenta'yla Harry aynı kısımdaydı ama aynı alanı paylaşmıyordu. İkili arasındaki kapı yanlışıkla açıldı.

People'da yer alan habere göre, bunun ardından iki büyük kedi birbirine saldırırken görevliler bu ölümcül kavgayı ayırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bunun ardından Harry'i hareketsiz hale getirmek için bir ekip çağrıldı ancak Zenta'nın hayatını çoktan kaybettiği anlaşıldı.

"Zenta korkunç bir hata sonucu öldü. Bu olayı bütün yönleriyle gözden geçiriyoruz" diyen Maloney sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu ani ve üzücü olay bizi yıktı. Hem çalışanların hem de misafirlerin favorisi Zenta çok özlenecek.

İki hayvanın yan yana olmaması gerektiğine işaret eden Maloney, "Harry sadece bir jaguarın davranacağı gibi davrandı… Zenta'yı kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu korkunç ve trajik bir durum ama Harry'yi suçlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, People, Action News Jax

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU