Can Ataklı: Erdoğan’ın bu dedikodulardan haberi var mı?

“Saray yazarı yazmasa aklıma bile gelmeyecek bunlar ama, neyleyim işte…”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “tuzak kurulduğu” iddiasını taşıyan  yazısıyla ilgili sorularını köşesine taşıdı.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Selvi’nin “Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’nı bırakacağına yönelik iddiaları ortaya atan kişilerin olduğuna” dair yazısını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, şöyle yazdı:

Tuzak nedir? Genel başkanlıktan ayrılması, partisiz cumhurbaşkanı olarak devam etmesi. O zaman aklıma bazı sorular geliyor. Birincisi; Erdoğan’ın genel başkanlıktan ayrılmasını isteyenler kimler? İkincisi: Bu nasıl bir tuzak, bunu arzulayanlar ne elde edecek? Üçüncüsü; Bu dedikodulardan Erdoğan’ın haberi var mı? Peki, Erdoğan partisinin başından ayrılır mı? Pek mümkün görünmüyor.

Ancak başka bir şey olabilir. Dikkat ediyorsanız Erdoğan son zamanlarda üst üste çok hata yaptı. Kimi dil sürçmesi olarak tanımlanıyor, kimi “espri yaptı canım” diye geçiştiriliyor. Bunların ötesinde her ne kadar bir kurtarma operasyonunu önceden haber vermemiş olsa da “Çarşambaya bir müjde vereceğim” demesi çok tuhaftı. Kurtarma operasyonu yapmak istediklerini ama başaramadıklarını söylemesi daha da tuhaftı. Koronaya karşı onca önlem alınmışken ve başta sağlık bakanı olmak üzere tıp dünyası “aman gevşemeyelim” diye çırpınırken  “Lebaleb doldurun salonları” diye çağrıda bulunması tuhafın da ötesinde.

Bunların hiçbiri normal koşullarda bir devlet yöneticisinin yapmayacağı şeyler. Oysa bunlar yapılıyor ve kimse de sesini çıkaramıyor. “Parti başkanlığını bırakacak” dedikoduları acaba bunlara bir tepki mi? Erdoğan sadece parti başkanlığını bırakmakla yetinmeyecek mi? Deli sorular işte. Saray yazarı yazmasa aklıma bile gelmeyecek bunlar ama, neyleyim işte…

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU