Yangın sırasında evde mahsur kalan anne, çocuklarını camdan atarak kurtardı

Dairede çıkan yangın sırasında evde çocuklarıyla birlikte mahsur kalan bir anne, çocuklarını binanın altına açılan battaniyelere atarak kurtardı. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

İstanbul Esenler'de bir apartmanda çıkan yangın sırasında, evde mahsur kala anne, çocuklarını 3'üncü kat penceresinden, vatandaşların açtığı battaniyeye atarak kurtardı.

Edinilen bilgilere göre; Mimar Sinan Mahallesi Davutpaşa Cadesi'nde yer alan 5 katlı bir apartmanın 3'üncü katında yangın çıktı.

Dairede yaşayan anne ve çocukları yangında mahsur kaldı. 

Anne çocukları ile birlikte cama çıkarken, vatandaşlar binanın altında battaniye açarak çocukları kurtarmak istedi. 

İlk başta tereddüt eden anne, dumanların daha da artmasıyla çocuklarını 3'üncü kattan vatandaşların açtığı battaniyeye attı. O anlar cep telefonu kameralarına da yansıdı.

Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşmadan 3. katta mahsur kalan 4 çocuk, evde bulunanlar tarafından sokakta vatandaşların açtığı battaniye üzerine bırakılarak kurtarıldı. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Yangında dumandan etkilenen bazı vatandaşlar da ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yangın nedeniyle binada hasar oluştu.

"Battaniyenin yardımıyla çocukları kurtardık"

Yangın sırasında dairede mahsur kalan çocukları battaniye açarak kurtaran vatandaşlardan Mustafa Tosun, olay anını şöyle anlattı:

Siyah dumanları görünce yardıma koştuk. Çocukların bağrışlarını duyunca battaniyeleri açtık. Çocukları oradan bir kadın aşağıya attı. Battaniyenin yardımıyla çocukları kurtardık.

Görgü tanıklarından Ayşegül Kar ise çocukların kurtarılmasının büyük bir mucize olduğunu belirterek, "Birkaç kez patlama sesi duyduk. O anda dışarıya çıktık ve çevredekiler yardım etti. Dumandan etkilenmesinler diye çocukları aşağıya attılar" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU