"QAnon Şamanı"nın yeni şikayeti: Organik gıdalar "hazımsızlık" yaptı, beni çıkarın

Kongre Binası ayaklanması şüphelisi, yetkililer kendisine daha sağlıklı bir menü sunana kadar açlık grevi yapmıştı

QAnon Şamanı lakaplı Jacob Anthony Chansley, 6 Ocak'ta gerçekleştirilen Kongre Binası baskınına katılmıştı (AFP)

Jacob Anthony Chansley, Donald Trump'ın sadece şahsen beraber çalıştığı isimlere ve Lil Wayne gibi arkadaşlarına özel af çıkarıp kendisinin bağışlanma talebini reddetmesi üzerine eski ABD Başkanı'na duyduğu şamanist inançla "barışmak" zorunda kalmış.

Müvekkillerinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına yönelik taleplerine hatalı biçimde Mark Twain'e atfedilen bir alıntıyla başlayan avukatlar, hayatını sanata, yazmaya ve çocuklarla çalışmaya adayan QAnon Şamanı'nın bir çeşit "öz-analiz" döneminde olduğunu söyledi.

Twain'e atfedilse de muhtemelen yüzlerce yıl öncesinde hiciv yazarı Jonathan Swift'e ait olan bir atıfla başlayan talepte, "Gerçek henüz ayakkabılarını giyerken yalanlar dünyanın yarısını dolaşabilir" dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Bölge Mahkemesi'ne yapılan salıverme talebinde, Chansley'nin, organik gıda verilene kadar girdiği açlık grevinin ardından beslenme ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki çabalardan "çok minnettar" olduğu belirtildi.

Talepte, "Bununla birlikte, yetkililerin söz konusu hususta sergilediği çabalara haksız bir ithamda bulunmaksızın şunu söyleyebiliriz ki, davalı ciddi derecede sindirim sistemi sorunları yaşamış ve bu meseleye dair tıbbi danışmaya başvurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Avukat Albert Watkins kaleme aldığı talepte, Chansley'nin tutuklanmasının ardından başkanlık affıyla bağışlanması yönündeki isteğin onaylanması için savunma ekibinin eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'la iletişime geçtiğini belirtti.

Talepte, "Davalı, eski Başkan Trump'ın kendi arkadaşlarını, beraber çalıştığı kişileri ve Lil Wayne'i bağışladığını gördükten sonra, Trump'ın eylemleri ve sözleri de dahil olmak üzere ona geçmişte duyduğu inançla barışmak zorunda kaldı" ifadeleri yer aldı.

Trump'ın 6 Ocak'ta The Ellipse'teki eylemleri ve konuşmasıyla kışkırtılan kişilerden biri olduğunu söyleyen Chansley, azil duruşmasında eski başkan aleyhine ifade vermeyi teklif etmişti.

Bu öneri, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat azil soruşturması yöneticileri tarafından kabul edilmemişti.
 

resim.png

QAnon Şamanı'nın sanatı (ABD Bölge Mahkemesi)


Avukatların söz konusu talebi, Chansley'ye, onun şamanist inancına, basılı bir eserin yazarı ve sanatçı olarak mesleğine, hiçbir canlı varlığa zarar vermeden yaşamayı teşvik eden Ahimsa ilkesi doğrultusunda sürdürdüğü hayatına dair daha fazla bilgi sundu.

Chansey'nin hukuk ekibi, her ikisi de Amazon'da listelenen kitaplar olan, Jacob Angeli adıyla yayımladığı "One Mind At a Time: A Deep State of Illusion" (Tek Seferde Bir Zihin: Derin Devlet İllüzyonu) ile Loan Wolf ismiyle çıkardığı "Will & Power: Inside the Living Library" (İrade & Güç: Yaşayan Kütüphanenin İçinde) kitaplarını ve müvekkillerinin sanatından örnekleri de kanıt olarak gösterdi.

Avukatlar ayrıca Chansley'nin gözaltına alınmasından bu yana Kovid-19 şartları sebebiyle hücre hapsinde tutulduğunu ve şamanist inancının müvekkillerini aşı yaptırmaktan alıkoyduğunu belirtti.

Savunma ekibi, aşı karşıtı inanç sisteminin USS Kittyhawk'taki iki yıllık görev sürecinde soruna yol açtığını ve Chansley'nin şarbon aşısı olmayı reddetmesi nedeniyle buradaki vazifesinin yarıda kesildiğini kaydetti.

Talepte, "Davalı, siyasi hiçbir meseleyle alakadar olma ya da bunlardan bahsetme konusunda zerre kadar ilgi duymadığı sonucuna vardığı mevcut öz-analiz halinin sürdüğünü kayıt olarak teyit etmek istiyor" ifadeleri kullanıldı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU