Liseli öğrencilerden "yüz yüze sınav" çağrısı: Kağıttan kefene girmek istemiyoruz

Öğrenciler sosyal medyada yayınladıkları videoda yüz yüze yapılacak sınavların iptal edilmesini istedi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki sınavların yüze yüze gerçekleşeceğini açıklaması sonrası ortaöğretim (lise) öğrencileri bir video çekerek, sınavların iptal edilmesi çağrısında bulundular.

Sosyal medyada "TurkishStudentsLivesMatter" etiketiyle yayımlanan videoda öğrenciler, Twitter'da kampanya yaptıklarını ve seslerini dururmaya çalıştıklarını da vurguladı.

Öğrenciler, Türkiye genelinde sayılarının 6 milyon olduğunu belirterek, sınavların oluşturabileceği bir hareketin, koronavirüs salgınının seyrini olumsuz etkileyebileceğini de ifade ettiler.

Video açıklamasında şunları kaydedildi:

Merhabalar, biz o adını çok duyduğunuz Z kuşağı. Bugün karşınıza lise sınavları ile ilgili düşüncelerimizi belirtmek için çıkıyoruz. Hepimizi lise sınavlarının yüz yüze yapılması kararı bir araya getirdi. Bizim hiçbir siyasi parti, eğilim veya toplulukla alakamız yoktur. Tek amacımız kendimizi, ülkemizi ve sevdiklerimizi virüsten korumak.

Lise sınavlarının yapılmasının tehlikeli olacağını bilim insanlarından aldığımız bilgilerden öğrendik ve o günden beri Twitter kampanyalarıyla Sayın Bakanımıza sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Türkiye'de 6 milyon liseli öğrenci var. Sınavların oluşturacağı hareket salgının seyrini olumsuz etkileyebilir ve ülkemizi daha da zora sokabilir. Kaygımız sizleri, ailelerimizi, nene ve dedelerimizi enfekte etmenin korkusudur.

Bunun yanı sıra uzaktan eğitime erişemeyen ve bağlantı sıkıntısı çöken binlerce arkadaşımız var. Biz aynı zamanda onların hakkını savunmak için burdayız. İlgili makamların bizi duyduğunu biliyor, bilimi dinleyip doğru kararı alacaklarına inanıyoruz.

Gelin bize destek olun ve lise sınavları iptal olsun. Kağıttan kefene girmek istemiyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU