Selvi: Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor

“AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor”

Fotoğraf: Reuters

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olmaktan memnun olmadığına dair iddiaların ortaya atıldığını söyledi ve bu iddiaları “tuzak” olarak niteledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

AK Parti kongresi yaklaştıkça şu tartışmayı daha sık yapacağımız anlaşılıyor: Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Burada Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor” iddiasını dile getiren Selvi, şöyle yazdı:

AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni en çok da partisinin başına geçmek için istedi. Geçmişte Özal ve Demirel’in partilerinden ayrıldıktan sonra yaşananları gördü. Ayrıca parlamenter sistem döneminde bu modeli test etme imkânı buldu. AK Parti Genel Başkanlığı konusunun Erdoğan’ın kırmızı çizgisi olduğunu biliyorum. Bunun doğru olduğuna da inanıyorum. O nedenle sureti haktan görünen bu formülün AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almak için bir tuzak olduğunu düşünüyorum.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU