Barack Obama, Bruce Springsteen'le yaptığı yeni programda görüşemediği öz babasını anlattı

Renegades podcast'inde iki arkadaş Amerika'nın hikayesi bağlamında hayat deneyimlerini tartışıyor

Barack Obama'nın çocukluğunu anlattığı Dreams From My Father (Babamdan Hayaller) isminde bir kitabı da var (AP)

Yeni podcast'inin fragmanında Barack Obama, Bruce Springsteen'e çocukluk yıllarında babasıyla olan ilişkisinin zorluklarından bahsediyor.

Eski başkan rock efsanesine babasının iki yaşındayken ayrıldığını, 10 yaşına geldiğinde babası bir aylığına ziyarete gelene kadar da onu hiç görmediğini anlattı.

Obama, "Adamla bağlantı kurmanın hiçbir yolu yoktu... o aniden evimize giren bir yabancıydı" diyor.

İki adamın kişisel yaşam deneyimlerini Amerika'nın daha büyük hikayesiyle bağlantılı olarak tartıştıkları projede Springsteen'de benzer şekilde kendi babasıyla olan ilişkisinden bahsediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2020'de Springsteen'in büyüdüğü yerden sadece birkaç kilometre uzakta, birkaç gün içinde kaydedilen Renegades: Born in the USA'de Obama ve Springsteen ilk bölüme beklenmedik arkadaşlıklarını yad ederek başlıyor.

İkili, 2008'de Springsteen'in bir Obama mitinginde sahneye çıktığı kampanya yolunda tanışmış.

İkinci bölüm ABD'deki ırk meseleleri hakkında. Gelecek bölümlerde hayatları, müzik ve tüm zorluklara rağmen Amerika'ya duydukları sürekli sevgi hakkında daha fazla tartışma vaat ediliyor.

Podcast'i Twitter'da tanıtan Obama "Geçen yıl yakın arkadaşım Bruce Springsteen'le oturup bugünlerde uğraştığımız şeylerin çoğuna değinen uzun ve anlamlı bir sohbet etmiştik" ifadelerini kullandı.

Eski başkan "Önümüzdeki birkaç hafta boyunca bunları sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyorum" diye ekledi.

Obama podcast'in çıkış noktasının, ülkesinin halefi altında geçirdiği son üç yılda daha kızgın ve bölünmüş hale gelmesini izlemenin getirdiği duygu karmaşası olduğunu anlatıyor.

Bu daha sonra pandeminin başlangıcı, yönetimin pandemiyi üstünkörü ele alması, George Floyd'un öldürülmesi ve Kongre Binası'ndaki kanlı baskınla daha da güçlendi.
 


Obama "Nasıl bu noktaya geldik?" diye soruyor ve ekliyor:

Daha birleştirici bir Amerikan hikayesine geri dönüş yolunu nasıl bulabiliriz? Bu konu geçen yıl Michelle'le, kızlarımla ve arkadaşlarımla pek çok konuşmamıza hakim oldu. Bu arkadaşlardan biri de Bruce Springsteen idi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU