Bahçeli’den Boğaziçi öğrencilerine: Diyeceğiniz ne varsa söyleyin çözelim ama...

"Sevgili gençler; hiçbirinizi kaybedemeyiz. Öfkeniz olabilir, kızdıklarınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen haftalarda sert dille eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine bu sefer farklı bir tonda seslendi.

MHP lideri partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla protestoların başladığı Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencilere “Diyeceğiniz ne varsa söyleyin çözelim ama üniversite kapılarında terör örgütlerinin dolduruşuna gelmeyin buna müsaade etmeyin. Sizin yeriniz kapı değil içeridir, amfilerdir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli, öğrencilere yönelik olarak şu ifadeleri kullandı:

Sevgili gençler; hiçbirinizi kaybedemeyiz. Öfkeniz olabilir, kızdıklarınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir, itirazlarınız sinirli olabilir fakat sizler bizim, istikbal haklarımız için paha biçilmez öneme sahipsiniz Analarınız sizleri ne zorluklarla büyüttü mutlaka biliyorsunuz. Babalarınız içmedi içirdi giymedi giydirdi en iyi sizler farkındasınız. Kıt kanaat okulunuzu bitirmenin gayretindesiniz. Bir yuva kurmanın, hayatınızı kurtarmanın çabasındasınız. Bunların hepsi helali haklarınız olan makul ve mantıklı insani hallerdir. Bizler de bu çağlardan geçtik. Ne yaşamışsanız benzerlerini yaşadık. Bir anlık öfkeyle bir ömrü heba etmeyin; direnmeyi zalimlere Türkiye düşmanlarına karşı yapın. Analarınızın göz yaşlarını akıtmayın, terör örgütlerinin istismarına aldanmayın. Siz Türk gençliğinizi, siz büyük Türk milletinin büyük Türkiye’sinin siyasetçileri, milletvekilleri, devlet adamları, akademisyenler, esnafları dahası anneleri ve babalarısınız. Gelin yanlış bir tercih içinde olan varsa dönsün gençlik üzerinde kumar oynayanları gördün. Kavgayı çağırana değil kitap okumaya çağırana koşsun.

Bahçeli, gençlere ayırdığı konuşmasının bir kısmında teknolojiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

Küresel internet kullanıcı sayısı 4,5 milyardı. Dünya çapında e-ticaret için bir dakikada 1 milyon dolar para harcandı. Bir dakikada 187 milyon e-posta gönderildi. Whatsapp uygulamasında bir dakikada 41,7 milyon mesaj paylaşıldı. Facebook’a bir dakikada 973 bin giriş yapıldı. O bir dakikada 147 bin resim yüklendi, 150 bin mesaj paylaşıldı. Google’da bir dakikada 3,7 milyon arama yapıldı. Bir dakikada 481 bin tweet atıldı. Her bir dakikada Twitter’a 319 yeni twitter kullanıcısı katıldı. Zoom ile bir dakikada 208 bin 333 kişi toplantı gerçekleştirdi. İnstagram’a bir dakikada 347 bin 222 hikâye yüklendi; 1,7 milyon resim beğenildi. Youtube’da bir dakikada 4,3 milyon video seyredildi.

Endüstri 4.0’e geçişle birlikte, dijital gelişmelere yeni boyutlar eklenmişti. Şeylerin interneti, her şeyin interneti, yapay zeka, büyük verilerin bulut bilişim sistemlerinde depolanması” insan ve toplum ilişkilerini yoğun, kimi hallerde de müphem düzeyde etkilemişti. 2020 yılında internete bağlı cihazların sayısı 35 milyarı aştı. Türk gençliği mizahi aklıyla, kavrayış gücüyle, çakmak çakmak çakan gözleriyle Endüstri 4.0’ün gereğini ne kadar yapıyor? Hatta Endüstri 5.0 ve 6.0’ya hazırlık içinde mi?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU