Vakaların en yüksek olduğu 5 il için 15 günlük tam kapanma önerisi

8-14 Şubat tarihleri arasında vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5 sırada Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun yer aldı. Uzmanlar bu 5 il için tam kapanma önerisinde bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıkladığı illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen  vaka sayıları haritasında Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun 200'ün üzerinde seyrediyor / Fotoğraf: Sağlık Bakanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın açıkladığı il bazında normalleşme kriterlerine bakıldığında normalleşmenin en son başlayacağı kentlerin başında Karadeniz illeri geliyor.

Uzmanlar, 8-14 Şubat tarihleri arasında orana vurulunca en çok vakanın görüldüğü ilk beş ilin yer aldığı Karadeniz bölgesi için 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve bölgesel karantina önerisinde bulundu.

Söz konusu tarihlerde Kovid- 19 vaka sayılarının en yüksek olduğu yerler sıralamasında ilk beşte Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun yer alıyordu.

Karadeniz Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti. Bu illerde hafta sonu kısıtlamalarında ilçe geçişlerine, köy ve mahallelere çıkışlara yasak getirildi, cenaze namazlarına katılım 30 kişiyle sınırlandırıldı. Uzmanlar da Karadeniz için 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve 'bölgesel karantina' gibi tedbirler önerdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıkladığı 15-21 Şubat aralığını gösteren illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayıları tablosunda söz konusu illerdeki vaka sayıları şöyle:

Ordu: 228,40

Giresun: 217,51

 Trabzon: 207,54

Samsun: 202,94

Rize: 200,08 

AK Parti kongrelerine muhalefet tepki göstermişti

Vaka sayılarında patlama yaşanan Ordu, Trabzon, Rize ve Giresun'da AK Parti il kongrelerinin dolu salonlarda yapılması muhalefetin tepkisini çekmişti.

Saadet Partisi (SP) Giresun İl Başkanı Abdülkadir Bektaş, Giresun'daki vaka artışları için “Bunun sebebi AK Parti'nin yapmış olduğu il kongresi. Camilerde insanların yan yana saf tutması yasak. Ama AK Parti'nin kongresinde salonları lebaleb doldurmak serbest. Valimiz “Tedbirleri sıkılaştıralım” dedi. Valim, bugün yine AK Parti'nin gençlik kolları kongresi vardı. Buna neden müsaade ediliyor? Müsaade edildiği için ilimizde salgın yayılıyor” diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU