AK Parti’li Akbaşoğlu: PKK’nın arkasındaki güç odaklarını hizaya getireceğiz

Akbaşoğlu, PKK’nın yok edilme sürecinin hız kazandığını ifade etti

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “İçeride PKK’yı bitirdiğimiz gibi sınırlarımızı, güvenliğimizi, özgürlüğümüzü tehdit eden PKK terör örgütünü ve arkasındaki bütün güç odaklarını mutlaka hizaya getireceğimizden hiçbir memleket evladının şüphesi bulunmasın” dedi.

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e yönelik hakareti kınadığını ve lanetlediğini belirten Akbaşoğlu, "Bu konuda bu müptezelin ortaya koyduğu cümleler, başta ahlaka, hukuka, kadınlara, mensubu olduğu baroya, aileye, bir anneye karşı alçakça saldırıdır ve hepsine birden büyük bir hakarettir. Dolayısıyla bu müptezelle ilgili de adli süreç başlamıştır, en ağır şekilde cezalandırılacağına olan inancımızı da belirtmek istiyorum. Aleni bir şekilde bütün toplumun gözü önünde ortaya konulan bu alçakça saldırı, kesinlikle cezasız kalmamalıdır" dedi.

Güvenlik güçlerinin Gara’da büyük bir operasyona imza attığını ve terör örgütüne çok ağır darbeler indirildiğini ifade eden Akbaşoğlu, 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini, birçok yığınak, sığınak, silah, birçok mühimmatın imha edilerek Kandil’in kapısının başlarına yıkıldığını söyledi.

PKK’nın 13 sivil vatandaşı şehit ettiğini anımsatan Akbaşoğlu, "3 kahraman Mehmetçiğimiz de operasyonda şehit olmuştur. Şehitlerimizi rahmet, minnetle yad ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Milletimiz ve devletimiz şehitlerimizin, onların ailelerinin yanındadır" dedi.

Herkesin foyasını ortaya koyan bu olayda kamuoyunun kanaatlerinin netleştiğini dile getiren Akbaşoğlu şöyle konuştu:

Özellikle Kürt anaları 'devletimiz var olsun, PKK kahrolsun' diyerek tavırlarını net bir şekilde ilan etmiştir. Güneydoğu Anadolu Bölgemizde vatandaşlarımız ellerinde ay yıldızlı al bayraklarımızla, PKK terör örgütünü, onların yanında devletimize milletimize söz söyleyenleri ve arkalarındaki güç odaklarını en şiddetli bir şekilde lanetlemiştir, kınamıştır. Bundan sonra PKK’nın kendi inlerinde yok edilme süreçleri hız kazanmıştır. İçeride PKK’yı bitirdiğimiz gibi sınırlarımızı, güvenliğimizi, özgürlüğümüzü tehdit eden PKK terör örgütünü ve arkasındaki bütün güç odaklarını mutlaka hizaya getireceğimizden hiçbir memleket evladının şüphesi bulunmasın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU