Aktivistlerden Los Angeles Belediye Başkanı'na evsizler için çağrı: Otellere el koyun!

Pandemi sırasında Los Angeles'ta 40 binden fazla kişi barınaksız kaldı

Los Angeles Belediye Başkanı şehrin evsiz sakinleri için 15 bin otel odası kiralamaya çağrıldı (AFP)

Los Angeles'ın iş dünyası liderleri evsizleri sokaklardan kurtarmak için şehri 15 bin otel odası kiralamaya çağırdı.

Los Angeles İş Konseyi (LABC), Belediye Başkanı Eric Garcetti'yi eylül ayına kadar harekete geçip federal yönetimin evsizlere konut sağlanmasında masrafların yüzde 100'ünü karşılayacağına dair sözünden faydalanmaya çağırdı.

Çağrı internette aktivistler tarafından da kabul edildi ve #SeizeTheHotels'in (#OtellereElKoyun) Twitter'da trend olmasına neden oldu.

Aktivistlere göre Los Angeles'ta 40 binden fazla kişi evsiz ve evsizler arasındaki ölüm oranı 2021'de yüzde 74 arttı. Bu yıl ocak ayında günde ortalama beş evsiz hayatını kaybetti.
 


Şehirdeki 500 farklı işletmeyi ve iş dünyası liderlerini temsil eden LABC, şehrin 100 bin otel ve motel odasının pandemi nedeniyle yalnızca yüzde 50'sinin dolu olduğunu söylüyor.

LABC, Garcetti'ye yazdıkları mektupta "Böyle fırsatlar pek sık gelmez. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmek zorundayız” ifadelerini kullandı:

Bu nedenle, çok daha fazla otel ve motel odası kiralayıp evsiz kalmış Angeleno'larımızı (Los Angeleslı kimse -ç.n.) güvenli bir şekilde kapalı mekanlara getirme konusunda seçenekleri araştırmak için hızla harekete geçmenizi tavsiye ediyoruz.

2020 Mart'ında koronavirüsün yayılmasıyla şehirde Roomkey Projesi başlatılmıştı fakat şehir yalnızca üç otelden yaklaşık bin 200 oda kiralamıştı.

Garcetti de kira sözleşmelerini 30 Eylül'e kadar uzatabilmek adına fon sağlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Proje 65 yaşın üzerindeki veya ciddi sağlık sorunları olan evsizler için kısa vadede kalacak yer sağlamayı amaçlıyordu.

Şehir ayrıca 1 Nisan'a kadar Los Angeles otoyollarında yaşayan 6 bin 500 kişiye barınak sağlaması için federal yargıç David Carter'ın baskısı altında.

LABC Başkanı Mary Leslie "Ve 15 bin oda hedefine ulaşamazsak, belediye başkanımızın ve şehrin diğer liderlerinin buna ulaşmak için ellerinden gelen her şeyi yapmış olduğunu bilelim" dedi ve ekledi:

Bundan beş yıl sonra ya geriye dönüp altın fırsatı kaçırdığımızı söyleyebiliriz ya da Los Angeles olayın büyüklüğüne cevap verdiği ve evsiz nüfusunun çoğuna barınak sağladığı için minnettar olabiliriz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU