İspanya'da "Hasel'e destek gösterileri" 6. gününü doldurdu: 107 kişi gözaltına alındı, 82 kişi yaralandı

Protestocular, bazı dükkanların camlarını kırarken, sokaklarda çöp bidonlarını ve oluşturdukları barikatları ateşe verdi

Fotoğraf: Reuters

İspanya'da, rap sanatçısı Pablo Hasel'in cezaevine konulması sonrası başlayan protesto gösterilerinde 6. gün geride kaldı

Katalonya bölgesinin Barselona, Girona ve Lleida gibi büyük kentlerinde yoğunlaşan gösteriler, bugün Bask bölgesinin bazı şehirlerinde de yapıldı.

Barselona'daki gösterilerde ise şiddet olayları yaşandı.

Göstericiler, kent merkezindeki bazı dükkanların camlarını kırarken, sokaklarda çöp bidonlarını ve oluşturdukları barikatları ateşe verdi.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, dükkan yağmalayan 5 kişi dahil 6 kişiyi gözaltına aldı.

Polis kaynaklarından İspanyol basınına yapılan açıklamada, Katalonya'daki gösterilerin 6 günlük bilançosunda 107 kişinin gözaltına alındığı, 82 kişinin yaralandığı bildirildi. Gözaltındakilerin büyük çoğunluğunun da çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldığı bildirildi.

Diğer yandan Bilbao kentinde, çevreye verilen zararlardan ve polise saldırıdan 1 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Ne olmuştu?

Twitterda ve şarkılarında kullandığı bazı ifadelerden dolayı terörizmi yüceltmek, Kral'a ve devletin kurumlarına hakaretten 9 ay hapis cezası alan Hasel, 16 Şubat'ta polis zoruyla tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU