Boeing, 777 serisi uçakların kullanımına ara verilmesini önerdi

Boeing ABD'li denetim kurumunun getireceği uygun denetim protokolüne kadar bu uçakların yer aldığı operasyonların askıya alınmasını tavsiye etti

Boeing, 777 serisi bir uçağın motorunun arızalanmasının ardından bu seri uçakların kullanımına ara verilmesini önerdi / Fotoğraf: Twitter

Boeing, ABD'nin Denver kenti üzerinden geçerken United Havayolları'na ait bir uçağın motorunda arıza çıkıp motorun parçalarının şehre düşmesinin ardından aynı tip jet motora sahip olan 777 serisi uçakların kullanımına ara verilmesini önerdi.

Pratt & Whitney PW4000 motora sahip olan uçak Cumartesi günü motordaki arızaya rağmen Denver'a başarıyla iniş yapmıştı.

ABD'de denetleyici kuruluş bu uçaklara ek denetimler getirileceğini açıklamıştı. Japonya ise ek önlemler planlanırken bu uçakların kullanımının geçici olarak durdurulmasına karar vermişti.

United Havayolları'ndan yapılan açıklamada bu özelliklerdeki mevcut 24 uçağın kullanımına gönüllü ve geçici süreyle ara verildiği ifade edildi.

Boeing'den yapılan açıklamada şu anda bu sınıftaki 69 uçağın kullanımda olduğu ve 59'unun depolarda tutulduğunu söyledi.

Boeing ABD'li denetim kurumunun getireceği uygun denetim protokolüne kadar bu uçakların yer aldığı operasyonların askıya alınmasını tavsiye etti.

ABD'de 231 ve 10 mürettebatın bulunduğu United Airlines'a ait Boeing 777-200 tipi yolcu uçağı, Honolulu’ya gitmek üzere havalandıktan sonra motorunun patlaması üzerine uçaktan fırlayan motorun kaplaması Colorado, Broomfield’daki bir evin üzerine düşmüştü. Pilotlar ise motoru patlayan uçağı Denver Uluslararası Havalimanı’na indirmeyi başarmıştı.

thy.jpg
THY filosunda 33'ü yolcu, 8'i kargo uçağı olmak üzere 41 adet Boeing 777 uçağı bulunuyor / Kaynak: Wikipedia

THY filosunda 33 yolcu, 8 de kargo olmak üzere 41 Boeing 777 var

Farklı model seçenekleri bulunan Boeing serisi uçaklar Türk Hava Yolları tarafından da tercih ediliyor. THY filosunda halen Boeing 777-300ER serisine ait 33 yolcu uçağı ve Boeing B777F serisi 8 adet kargo uçağı bulunuyor.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU