İran: Tutuklu Amerikalılar konusunda ABD'den İsviçre Büyükelçiliği aracılığıyla mesaj alındı

Tahran ile Washington arasında meseleler, aralarında diplomatik ilişki bulunmaması nedeniyle İsviçre aracılığıyla yürütülüyor

Fotoğraf: AA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran'da tutuklu bulunan Amerikalılar konusunda İsviçre Büyükelçiliği aracılığıyla ABD'den mesaj alındığını bildirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Hatibzade İran cezaevlerinde tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının serbest bırakılması için Washington yönetimi ile doğrudan temasın olmadığını belirterek, bu konuda bazı ülkelerin dışişleri bakanları ve İsviçre büyükelçiliği aracılığıyla ABD yönetiminden mesaj alındığını aktardı.

ABD cezaevlerinde bulunan İran vatandaşlarının serbest kalmasının öncelikleri olduğunu aktaran Hatibzade, konuyu görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralarında diplomatik ilişki bulunmayan Tahran ile Washington arasında meseleler, İsviçre üzerinden yürütülüyor.

ABD'den açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran'da tutuklu bulunan Amerikalıların kurtarılması konusunda Tahran'la iletişime geçtiklerini açıklamıştı.

Sullivan, "İranlılarla bu konuda iletişim kurmaya başladık. İran bu konuda henüz yanıt vermedi. Adaletsiz ve hukuksuz yollarla Amerikalıların tutulduğu bir durumu kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU